Rårakor

Man skulle kunna tro att jag har gjort våfflor igen! Men det är det inte det är rårakor. Mamma brukade göra det när jag var mindre, fast i stekpanna. Jag testade att göra dom i våffeljärn, och det blev lika bra det. (och finare) Rårakor är en väldigt lätt maträtt att göra.

 

Ingredienser:

7-8 stora potatisar
1 gul lök
2 ägg
0,5 dl flytande margarin
Salt
Svart och vitpeppar

Skala potatisen och riv grovt på rivjärn. Hacka löken i små bitar och blanda med ägg och margarin och potatisen. (Kan vara en idé att krama ur vätskan ur den rivna potatisen.) Krydda och sen är det bara att steka i våffeljärn eller stekpanna till en gyllenbrun färg. :)




Kommentarer
Postat av: Diana

Vad annorlunda att göra dem i våffeljärnet! Då ser det ju mycket roligare ut än att bara steka dem!

2010-08-05 @ 17:50:04
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Sofia Werlin - mitt liv med LCHF

SV: jag gjorde uppskrivningen igår men väntade med att skriva om det i bloggen.

2010-08-05 @ 20:05:51
URL: http://sofija.blogg.se/
Postat av: Kitty's Closet

- synd :(

2010-08-05 @ 22:28:40
URL: http://kittyscloset.blogg.se/
Postat av: Lisen

Våffeljärn vad smart!

Kommer ihåg att jag och mamma skulle göra dem när jag var liten, i stekpanna. vad jag minns blev de inte bra alls xD haha

Fin blogg du har förresten! Massa gott och fint!

2010-08-09 @ 20:53:06
URL: http://slottsparksliv.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0