Kyckling piccata
En ostig kycklingrätt!
Du behöver:
4 kycklingfiléer
3 ägg
3 dl riven prästost
salt, vitpeppar
Paprikasås:
1 röd hackad paprika
1 grön hackad paprika
1 gul lök hackad
2 vitlöksklyftor
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
lite salt och vitpeppar
Fräs paprika och lök.
Pressa i vitlöken och häll på vattnet och tillsätt buljongtärningen.
Låt koka lite smått i ca 30 min.
Sätt ugnen på 175º. Vispa upp äggen och tillsätt lite salt och peppar.
Riv ner osten i äggblandningen.
Dela kycklingfilén i två delar.
Doppa kycklingen i ostsmeten så att det täcker ordentligt.
Stek kycklingen i stekpanna, lite på varje sida.
Lägg över kycklingen i en form och sätt in dom i ugnen i 20 minuter.
Ta itu med såsen igen. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver och cayennepeppar. Låt koka en stund till. Sila såsen så att alla bitar kommer bort och koka ännu en stund.
Smaka av med salt och peppar.
4 kycklingfiléer
3 ägg
3 dl riven prästost
salt, vitpeppar
Paprikasås:
1 röd hackad paprika
1 grön hackad paprika
1 gul lök hackad
2 vitlöksklyftor
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
lite salt och vitpeppar
Fräs paprika och lök.
Pressa i vitlöken och häll på vattnet och tillsätt buljongtärningen.
Låt koka lite smått i ca 30 min.
Sätt ugnen på 175º. Vispa upp äggen och tillsätt lite salt och peppar.
Riv ner osten i äggblandningen.
Dela kycklingfilén i två delar.
Doppa kycklingen i ostsmeten så att det täcker ordentligt.
Stek kycklingen i stekpanna, lite på varje sida.
Lägg över kycklingen i en form och sätt in dom i ugnen i 20 minuter.
Ta itu med såsen igen. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver och cayennepeppar. Låt koka en stund till. Sila såsen så att alla bitar kommer bort och koka ännu en stund.
Smaka av med salt och peppar.
Kommentarer
Trackback