Jullimpa

Jag bad min mamma om receptet på limpan hon gör varje jul, men jag orkade inte vänta till december med att prova det så det blev två limpor förra helgen :D


2 limpor:

5 dl filmjölk
50 gram jäst
1 tsk salt
1 dl farinsocker
1 ägg
1 tsk anis
300 gram rågmjöl
5-7 dl vetemjöl

Värm upp filen så att den blir fingerljummen. Tillsätt jästen och vispa. Ha i ägg, anis,farinsocker och salt. Ha därefter i rågmjölet och vispa med degkrokarna på elvispen (eller för hand) medan du tillsätter vetemjölet lite åt gången tills degen är bra konsistens.

Låt degen jäsa i 30 minuter.

Baka ut 3 limpor och låt dem jäsa på plåt i tjugo minuter.
Grädda limporna i 20 minuter på 200 grader, ta sedan ut dem och pensla med vatten och sirap. Sttäll in dem i ugnen igen och ta ut dem efter cirka 20 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0