Dr.Oetker

För några dagar sen fick jag hem ett paket från Dr oetker! :D Massa skojiga bakprylar som jag ser fram emot att prova. Tack tack för den fina sponsringen till min blogg.







Epicute

Det är dålig uppdatering här av både den ena och den andra anledningen. Jag har precis börjat min praktik på en grafisk byrå så jag hinner och orkar inte sitta vid datorn på kvällen. Nu i helgen är det lajv och nästa vecka ska jag in på operation av en cysta på svanskotan.

Så länge vill jag tipsa om en sida som heter Epicute, som har otroligt söta bakverk!
Kika in där för inspiration och dregglande.




Jag hade tänkt testa göra såna här någon dag! :)

Chokladtårta med smörkrämsfyllning

Jag tyckte det var orättvist att jag inte fick nån tårta eftersom jag inte jobbar på min pojkväns jobb. :P Så jag gjorde en liten som vi kunde glufsa i oss heeeelt på egen hand.



Ingredienser:

100 g  smör (smält)
2,5 dl  socker
2,5 dl  mjölk
100 g  smält blockchoklad
2 st  äggulor
3 dl   vetemjöl
4 msk  kakaopulver
2 tsk  vaniljsocker
1,5 tsk  bakpulver
2 äggvitor

Blanda ihop alla ingredienserna förutom äggvitorna som du vispar för sig till ett hårt skum och har i det sist :)
Grädda kakan i 200 grader cirka 30 minuter.
För mig blev den som kladdkaka <3

Tårtan är fylld med rosa smörkräm och dekorerad med vanlig vispgrädde som jag har haft 100 gr smält blockchoklad och 3 msk oboypulver i.
Jag tycker det blir en god smak att ha oboypulver i grädde.


Fruktig gräddtårta

Tårta nummer två som jag gjorde till min fästmans arbetskompisar.



Ingredienser botten:
5 ägg
3 dl socker
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
150 gr smält smör
2 dl mjölk

Gräddas i cirka 30 minuter på 200 grader.

Dekorering:

5 dl vispgrädde
Strössel
Fruktcocktail

Inuti tårtan är det grädde uppvispat med jordgubbar. Nom nom!

Chokladig tårta med hasselnötskräm.

Min pojkvän jobbade sin sista dag idag innan han börjar plugga istället och bjöd då sina arbetskamrater på tårta! :) Det här var den ena tårtan jag gjorde. Väldigt chokladig.





Den är två våningar hög, den undre botten är gjord på en ENORM hjärtformad bakform så vill du göra en tårta efter det här receptet kommer du nog få göra i flera små bakformar istället. (Om du inte har en enorm bakform förstås ;P)

Ingredienser:
150 g smör (smält hälften)
3 dl socker (blanda det osmälta smöret med sockret)
5 ägg
2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
6 msk kakao
3 dl mjölk
6 dl mjöl
100 g smält blockchoklad

Dekorering:
3 dl vispgrädde
7 msk oboy
Riven blockchoklad
Marsipanrosor
Maränger

Inuti tårtan är det hasselnötskräm och krossade maränger så det här är en riktigt sockerbomb!

"Belgiska" chokladcupcakes

Här kommer ett litet inlägg nu på mitt sega sega mobilinternet. Vi kommer förhoppningsvis få internet på fredag, hurray!

På önskemål från Decdia gjorde jag cupcakes!



För att piffa till smaken lite la jag i lite smält belgisk choklad av den här sorten:

i smeten. (finns på Lidl)

Ingredienser:

3 dl  vetemjöl
2 tsk  bakpulver
1 tsk  salt
2 tsk  vaniljsocker
100 gram  smör
1,5 dl  strösocker
5 msk kakao
1,5 dl vatten
2 st  ägg
200 gram smält choklad

Grädda muffinesen i 175 grader 15-20 minuter.

Frosting:
100 gram mjukt smör
500 gram florsocker
3 msk  kakao
2 msk kaffe

Jag dekorerade även med några söta strösselnallar :)

Tips och ideér!

Vi har flyttat i helgen och kommer inte ha något internet förrän runt den tjugonde så det kommer vara minst sagt låg aktivitet här tyvärr.

Under tiden tycker jag ni kan tipsa mig om maträtter och bakverk ni vill se här på bloggen! Det vore kul.
Ge mig massa tips så jag har något att pyssla med under tiden! :)


Laxpaj gjord på dinkelmjöl

Igår när jag kom hem satte jag igång med att prova en ny variant av pajdeg gjord på dinkelmjöl. Och som tar var lämnade det mycket över att äta idag när jag är sjuk så slipper jag tillaga något!
Den blev jättegod!


Ingredienser:
2,5 dl  dinkelmjöl
100 gram smör
100 gram keso

Fyllning:
200 gram lax
Spenat
2 st  ägg
2 dl  matlagningsgrädde
Dill
2 dl  riven ost


Hacka samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut i formen. Låt vila ca 1 timme i kylen.
Sätt på ugnen på 200 grader. Grädda pajdegen i 15 minuter. Låt svalna.

Skär laxen i mindre bitar och fördela över pajskalet.
Blanda samman ägg, grädde och ost, spenaten och krydda med dillen. Häll över på laxen och grädda i ugnen ca 25 minuter.




Wokad fläskkotlett med ris

Igår kväll gjorde jag en asiatisk wokrätt eftersom jag äntligen har fått hem de söta ätpinnarna jag hittade på Ebay! :)


Ingredienser (3 pers):

500 g strimlad fläskkotlett
2 morötter, strimlor  
200 g sockerärtor  
2 dl purjolök, strimlad  
2 msk ingefära
1 köttbuljongtärning 

Marinad:
6 msk kinesisk soja
4 msk mjölk
3 msk tomatpuré  
2 krm svartpeppar
2 pressade vitlöksklyftor


Blanda alla ingredienserna till marinaden i en skål. Lägg i köttet. Låt det marinera i 1-2 timmar.
Hetta upp en wok eller stor stekpanna.
Lyft upp köttet ur marinaden och stek köttet i olja cirka 10 minuter. Rör hela tiden. Lägg i morotsstrimlor, sockerärter, purjolök, ingefära. Fräs ca 2 minuter. Låt buljongtärningen smälta i 5 dl kokande vatten.
Häll över i wokpannan och låt det koka några minuter. Servera med kokt ris.

India Tree Tävling/Give Away

Jag är med och tävlar om massa spännande strössel hos Strössel och annat. Var med och tävla ni också! :)


Att få hem lite strössel är väl alltid trevligt? Klicka på bilden för att komma till tävlingen.

Turistbröd

Turistbröd är en kaka som jag aldrig hört talas om här i Sverige, men som var ett väldigt vanligt fikabröd i Finland. Så det här alltså ett finskt recept som jag tänkte bidra med till Månadens sötsak, som denna månad har temat Utflykt. :) De här runda kakorna blir en god färgklick på utflykten!

 

 


Ingredienser:

2 ägg
3 dl socker
125 g smält smör
2 dl mjölk
7 dl mjöl
2 teskedar matsoda
2 teskedar bakpulver
2 teskedar vaniljsocker

Vispa ihop alla ingredienserna, klicka ut runda klickar av smeten på plåt och grädda i 250 grader 5-10 minuter.

Glasyr:

1 paket florsocker
1 dl vatten
karamellfärger




Klicka på bilden för att komma till månadens sötsak!



Kyckling i kokosmjölk

Här kommer ännu ett recept från det asiatiska köket!



Ingredienser:

1 pkt kycklingbitar
1 pkt risnudlar

Marinad:
1 burk Kokosmjölk
2 tsk sambal oelek
Saften av 1 limefrukt
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk chilipeppar

Blanda marinaden och tillsätt kycklingbitarna. Låt det marinera i minst 2 timmar. Värm i ugsnform 225 grader i cirka 1 timme.


(Jag hällde i en burk med asiatisk wokmix i ugnsformen också för att utöka. Eftersom min katt snodde en av kycklingbitarna när jag tittade bort 1 sekund.. smaklig måltid Luna!)

 

<-- Oh no.





Rårakor

Man skulle kunna tro att jag har gjort våfflor igen! Men det är det inte det är rårakor. Mamma brukade göra det när jag var mindre, fast i stekpanna. Jag testade att göra dom i våffeljärn, och det blev lika bra det. (och finare) Rårakor är en väldigt lätt maträtt att göra.

 

Ingredienser:

7-8 stora potatisar
1 gul lök
2 ägg
0,5 dl flytande margarin
Salt
Svart och vitpeppar

Skala potatisen och riv grovt på rivjärn. Hacka löken i små bitar och blanda med ägg och margarin och potatisen. (Kan vara en idé att krama ur vätskan ur den rivna potatisen.) Krydda och sen är det bara att steka i våffeljärn eller stekpanna till en gyllenbrun färg. :)




Kinderchokladmuffins i form av jordgubbar

Idag har jag pysslat med muffins :) Kinderchoklad är ju så gott så jag testade ha med sån choklad i ett vanligt recept på chokladmuffins.





Ingredienser:


50 g rumsvarmt smör
2 ½ dl strösocker
2 ägg
1 dl mjölk
2 msk matolja
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
125 g kinder maxi



Dekorering
Röd och grön marsipan
Röd pyntgele


Sätt ugnen på 200 grader.
Rör ihop det mjuka smöret, strösocker, ägg, mjölk och olja.
Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten, lite åt gången.
Hacka chokladen och blanda ner i smeten.
Klicka ut smeten i stora muffinsformar. Grädda i 200 grader cirka 25 minuter.
Låt svalna på galler.
Ta ur muffinsen ur formarna och dela dem och skär bort bottnet på muffinsen. Fyll bottnet med pyntgele i någon god smak och lägg på överdelen igen.

Jag dekorerade muffinsen som jordgubbar för att göra det lite piffigare :)

Köttfärsbiffar

Här kommer mitt favoritrecept på köttfärsbiffar. Det går bra att använda till köttbullar eller köttfärslimpa också.

Ingredienser:
300 500 g nötfärs
200 1 dl ströbröd
1.5 1.5 dl mjölk
0.5 1 st ägg
1 2 msk senap
2 0,5 tsk chilipulver
0,5 tsk salt
0,5 tsk peppar
2 pressade vitlöksklyftor

Blötlägg ströbrödet i mjölken. Blanda övriga ingredienser till färsen i en annan bunke.

Blanda ner det svällda ströbrödet i färsen efter 10 minuter.

Forma till biffar och stek i smör eller olja. :)





Frasiga äggvåfflor

Våfflor är en snabblagad frukost att göra när man är trött på flingor och smörgås. :)


Ingredienser:

3 ägg
5 dl mjölk
4-5 msk smör
5 dl vetemjöl
1 krm salt
2 tsk bakpulver


Blanda vetemjölet och bakpulver i en bunke. Knäck äggen och dela vitor från gulor. Vispa vitorna till hårt skum med elvisp. Smält smöret och vispa samman smör, mjölk och mjölblandningen. Rör slutligen försiktigt ner de vispade vitorna. Låt smeten stå en stund innan gräddning.. Grädda och servera.

Tryffel

Igår testade jag att göra tryffel. Jag har tänkt göra det i flera månader nu. Dock har jag gjort om receptet en del för här i huset är vi inte mycket för stark choklad. :P


Ingredienser:
2 dl vispgrädde
200g mörk blockchoklad
50 gram vitchoklad
1 msk vaniljsocker
1 tsk kaffe

Garnering:
ca 1 msk kakao
(Jag gjorde på oboy istället, kakao är starkt!)

Koka upp grädden i en kastrull. Bryt chokladen i bitar.
Lägg i dem och låt dem mjukna. Rör om och tag kastrullen från värmen. Smaksätt med vanilj och kaffe.
Låt smeten kallna och stelna några timmar i kylskåp.
Forma kulor av ca 1 msk smet. Rulla dem i kakao.



Jag tyckte att tryfflarna till och med blev för starka efter detta recept. Man kanske borde testa att göra dem i ljus blockchoklad och rulla dem i riven vitchoklad. Det låter ju mycket godare! :)

RSS 2.0
Bloggerfy Splinx