Kanelbullar

Idag har jag bakat kanelbullar! Roliga att göra, dessvärre är det inte något jag tycker om att äta speciellt mycket av.
Choklad är min grej ;P

Nu till receptet.

Ingredienser

  • 100 gr smör
  • 7 dl mjölk
  • 3 dl socker
  • 2 tsk kardemumma
  • 50 g jäst
  • 7-10 dl mjöl

Fyllningen:
  • Mjukt smör
  • Socker och kanel.
Smält smöret i kastrull och ha i mjölken. Låt det inte bli varmare än fingervarmt.
Använder du mjukjäst smular du i jästen i vätskan. Torrjäst blandar man i mjölet istället.


Torrjäst blandat med mjöl

Blanda ihop alltihopa till en bra deg. Låt degen jäsa under duk i 1 timme.




När degen jäst klart, dela upp den i två delar och kavla ut dessa var för sig. Bre på ett tunt lager med smör och strö kanelen och sockret över.



Jag brukar alltid ha en burk hemma med färdigblandad kanel och socker, då blir det inte så stark smak på kanelen i bullarna, som när man strör på dem var för sig.
Rulla ihop degen och skär den i bitar.
Låt bullarna jäsa på plåt under duk i 40 minuter.



Värm ugnen till 225 grader.
Pensla bullarna med ägg och pärlsocker och grädda varje bullplåt 7-10 minuter.



Tadaaaa! :)
 
Trackback
RSS 2.0