Fudgekaka

Detta är en av de godaste chokladkakor som finns!



Botten:
  • 150 gr smält smör
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 5 msk kakao
  • 1 dl kaffe
  • 5 msk potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1-2 dl mjöl
Blanda ingredienserna och smöra en långpanna på bakplåtspapper.
Bre ut smeten och grädda i 175 grader 15-20 minuter.

Topping:

  • 50 gr smält smör
  • 2 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 3 msk ljus sirap
  • 2 dl grädde
Koka ingredienserna tills det tjocknar (cirka 20 minuter)
Vänd kakan upp och ner och bre över smeten. Låt stå kallt i några timmar så att smeten stelnar.

Croissant-tips

Jag skapade en ny kategori som heter Tips där jag kommer tipsa om lite blandade saker som har med mat och bakning att göra.

Först ut är LIDL's färdiga croissanter!
Jag som ännu inte har blivit någon mästare på att göra egna croissanter blev överlycklig när jag hittade dessa. Färdiga croissanter fyllda med choklad som man även kan värma om man vill det. Helt underbart!



Mannagrynspudding

Idag har jag testat göra mannagrynspudding, som en variation på mannagrynsgröt som jag brukar äta när jag har ont i magen. :) Jag hoppades att det skulle smaka som Mannafrutti men det gjorde det tyvärr inte.

Recept:

  • 2,5 dl mjölk (eller sojamjölk)
  • 2 msk mannagryn
  • 1/2 tsk salt

Koka ihop detta till en gröt.

Puddingen:

Vispa i 1 ägg till gröten och tillsätt 1/2 dl socker. Häll blandningen i en ugnsform och grädda i 200 grader i cirka 30 minuter.



Servera med sylt.



(Jag tror att den kan vara godare kall så jag ska prova senare när den har svalnat.)

Kokostoppar



Jag hatar kokos. Smakar nästan alltid bara torrt och fastnar i tänderna. Men allt ska provas och jag hade aldrig gjort kokostoppar :)

Ingredienser
50 gram smör
2 ägg
1 dl strösocker
200 gram kokosflingor
75 gram mörk choklad


1. Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker och rör i kokos och smör. Låt smeten svälla i 10 minuter.
2. Klicka ut toppar på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 12 minuter i 175 grader.
3. När kakorna har svalnat, smält choklad över ett vattenbad och ringla över kakorna.

Iphone tårta



Till min pojkväns födelsedagsfirande som är imorgon gjorde jag en Iphone tårta :D Jag blev faktiskt riktigt nöjd med tanke på att jag inte fick tag i alla marsipanfärger jag hade tänkt. Jag vill även tipsa om den här sidan http://www.kakburken.se/ för er som gillar att dekorera tårtor :) De har allt möjligt roligt att pynta tårtor med och jag beställde svart marsipan därifrån och lite annat småplock.

Nu till receptet:

Kakbotten (jag gjorde två stycken på en stor bakplåt eftersom jag ville ha en stor tårta) :

  • 4 st ägg
  • 4 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 200 gr smält smör
  • 100 gr smält blockchoklad
  • 4 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
Grädda i 200 grader cirka 15-20 minuter.
Mellan de två bottnarna satte jag vispgrädde.
Fyllning

Smörkräm:
200 gr mukt smör
4 dl florsocker
Smaksätt med t.ex kakao eller kaffe, jag färgade den bara med rosa karamellfärg.
Jag strök smörkrämen på den översta botten som jag sedan lade den svarta marsipanen direkt över.
Förutom marsipan är tårtan dekorerad med denna http://www.kakburken.se/product_info.php?products_id=2059
samt röd dekoreringsgel.

RSS 2.0
Bloggerfy Splinx