Chokladbiskvier




Ingredienser till ca 13 st biskvier

Bottnarna:
100 g mandelmassa
1,5 dl socker
2 äggvitor

Smörkräm:
150 g margarin
5 dl florsocker
2 äggulor
4 tsk kakao (eller 6 msk oboy)

200 gram blockchoklad till överdraget.

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda samman mandelmassan med sockret och äggvitorna. Elvisp funkar bra. Klicka ut massan (ca 1 msk per botten) på bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 13 minuter.

Rör samman det rumsvarma smöret med florsockret, äggulan och kakaon till en smidig smörkräm. Bred ut en klick smörkräm på undersidaorna av de kalla bottnarna. Låt de stå ett tag i kylen så att smörkrämen blir riktigt kall.

Smält chokladen. Doppa biskvierna i chokladen så att fyllningen täcks. Låt stå i kylen ett tag så att chokladöverdraget stelnar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0