Chokladdoppade kiwiglasspinnar

Hoho, här på bloggen har det inte hänt mycket sen senaste tiden. Men lite valborgsgodis måste man ju göra. :D
Det här tipset hittade på Obsessive cuteness och det såg ju för gott ut för att motstå.



Det är väldigt simpelt att göra, skiva bara kiwi och doppa i smält choklad. Stick på någon typ av pinne och låt dem stå i frysen ett par timmar. :)

Glad valborg på er!

Smördegspajer med köttfärs

Inför lajvet som vi åker på i morgon förberedde jag lite köttfärspajer gjorda på smördeg. :)
Jag tänkte även att detta kunde vara mitt bidrag till Månadens sötsak som har temat brunch denna månad.




Ingredienser 6 stycken:


12 stycken fyrkantiga smördegsplattor
500 gr köttfärs
salt
tacokrydda
paprikapulver
peppar
En burk krossade tomater

Stek köttfärsen, krydda efter smak och ha i de krossade tomaterna.
Fördela köttfärsen på 6 stycken plattor. ha på de andra plattorna över och tryck till kanterna.
Grädda i ugn på 200 grader i cirka 10 minuter.




Fänkålsbräserad fläskfile

Denna veckan beställde vi hem Linas matkasse igen. :) Jag tänkte dela med mig av ett recept som fanns med på veckans meny. Lite modifikationer av mig, jag tyckte receptet verkade lite okryddat.



Ingredienser 4 portioner

1 fänkål
En halv purjolök
600 gram fläskfile
1 msk smör
salt och peppar och paprikapulver
5 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
1 tärning köttbuljong

Skär fänkålen i skivor. Strimla purjolöken.
Skär fläskfilen i tunna skivor, stek dem 2 minuter per sida. Tillsätt kryddorna.
Lyft upp köttet och låt vila på en tallrik. Stek fänkålen och purjolöken et par minuter, slå på vattnet och vinägern. Lägg i buljongen och låt koka upp. Lägg ner köttet och koka tills det är klart.

Tillbehör: Potatismos med smak av parmesan, tomater, krispsallad, gurka.

Snabblagad köttfärspizza

Så sjukt god pizza. Bottnen är faktiskt ett helt vanligt tunnbröd som jag har penslat med tomatpure.
Fyllningen består av köttfärs kryddad med paprika, cayennepeppar, salt, oregano och grillkrydda. Sedan skivade tomater, oliver och parmesanost på det :D Lättlagad och mycket mättande.



Grodbakelse

Jag har varit sugen på bakelser ett par dagar och kom att tänka på såna där kermit-bakelser som man kan köpa på konditorier ibland, så jag ville göra några liknande. ^^



Jag blev väldigt nöjd med dem och det var så skojigt att göra bakelser. :D
Jag gjorde stora amerikanska chokladmuffins, sedan delade jag varje muffins i två delar och på varje halva bredde jag hallonsylt och vispgrädde. Sedan på med marsipan och annan dekoration. ^^ Personligen är jag inte så frälst i sockerkaka så jag använder oftast chokladkaka inuti tårtor.

Chili cheese balls

Dessa små matbullar är läskigt goda, man kan nästan äta ihjäl sig. Jag har sett att de finns att köpa på MAX så jag ska nog prova det nångång.



De är helt ostkladdiga på insidan, mycket awesome.

Ingredienser:

50 gr smör
2 dl vatten
2 dl mjöl
3 ägg
1 msk jalapenos
3 dl riven ost
salt
paprikapulver

1. Smält 50 gram smör i en kastrull, slå på 2 dl kallt vatten och låt koka upp.
2. Ta bort från plattan och rör i 2 dl mjöl till en smidig deg med träslev.
3. Rör ner 3 ägg, ett i taget. Vispa till en smidig deg, jag fuskar och använder elvisp.
4. Ha i 1 msk hackad jalapenos och cirka 3 dl riven ost av valfri sort samt lite salt och paprikapulver.
5. Spritsa ut på en plåt.
6. Grädda i ugn på 200 grader ca 15 minuter.

OBS: öppna inte ugnsluckan under gräddningen för då blir de platta.


Receptet hittade jag i vintras hos kryddburken, det tackar vi för. ^^

Vaniljstjärnor

Inte vaniljhjärtan men vaniljstjärnor för jag har inga hjärtformar. ^^ Har alltid undrat hur man bakar dessa så nu var det dags.



De fick söta ansikten i photoshop för jag var inte så nöjd med kakornas utseende. :'D


Ingredienser:
200 gram  smör/margarin, rumsvarmt
1,5 dl  florsocker
1 dl socker
4  dl vetemjöl
1 st  ägg

Vaniljkräm
2,5 msk  strösocker
2 msk maizena majsstärkelse
2 st  äggulor
3 msk vaniljsocker
2 dl grädde
(värm och vispa ihop, ha i vaniljsocker sist)

1. Nyp ihop en deg av smör, socker och mjöl. Arbeta därefter in ägget och lägg degen i kylen i plast 1 timme.

2. Värm ugnen till 200 grader. Kavla ut degen på lätt mjölat underlag och klä i formar. Spar deg till locken.

3. Lägg 1-2 tsk vaniljkräm i varje form. Täck med deglock och ställ formarna på plåt. Grädda 10-15 minuter. Sikta florsocker över de kalla kakorna.

RSS 2.0
Bloggerfy Splinx