Påminnelse om tävling!

Tävlingen om tårtoblaterna slutar imorgon :D Glöm inte att vara med, hur du gör kan du läsa här.


Brownies

Idag gjorde jag brownies att ta med på lajvet i helgen, receptet tog jag från Söta saker eftersom de sades vara världens godaste brownies. ;)



150 g smör
1 dl kakao
100 g mörk choklad
3 ägg
3 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

Smält smöret och rör ner kakaon och chokladen så att den smälter. Ställ att svalna en stund. Rör ihop ägg och socker lite slarvigt och blanda sedan ner mjöl, bakpulver och chokladsmeten. Häll i en bakplåtspappersklädd långpanna (ca 30×20 centimeter)och grädda i 150 grader i cirka 30 minuter. Låt svalna och skär i små rutor.


Och mycket goda blev de! :)

Tunnbröd i stekpanna

Här kommer ett mycket simpelt recept på tunnbröd som jag tog från Ica.se





Ingredienser

5 dl vetemjöl
1 tsk salt
2-2 1/2 dl Solhavre (eller vatten)
ev 1 msk olja

Gör så här:

Arbeta ihop vetemjöl, salt och solhavre till en smidig deg. Tillsätt ev olivolja för smidigare
deg. Dela i 12 delar. Kavla ut varje del så tunt du kan. Grädda brödet
i en torr stekpanna på medelvärme i 3 1/2-4 minuter. Vänd efter 1-2
minuter.

Det var så sjukt mycket godare än alla bröd i affären och det som jag tyckte var det bästa är att tack vare de få ingredienserna är det något man lätt kan göra på lajv. :D

Glaserad karré med kål- och sesamsallad

Ett annat recept från Billiga veckan på Ica.se :)




Ingredienser


4 portioner ris
600 g fläskkarré i skivor, benfri
1 msk olja
1 dl hoisinsås
2 morötter
200 g vitkål
2 tsk olivolja
1 msk sesamfrö
2 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk strösocker
salt och peppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175˚C.
2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
3. Bryn karrén i oljan i en stekpanna. Lägg den i en ugnssäker form och bred på hoisinsåsen. Sätt in formen mitt i ugnen 6-8 minuter.
4. Skala och riv morötterna grovt, ansa och strimla kålen tunt. Fräs kålen i oljan ca 5 minuter. Låt sesamfröna fräsa med sista minuterna. Blanda ner morötterna. Smaksätt med vinäger, socker, salt och peppar.
5. Servera karrén med ris och sesamsallad.

Modifierad prinsesstårta

Jag presenterar härmed mitt livs första prinsesstårta. :D Jag har aldrig innan gjort en sådan. Ärligt talat tycker jag att det är en av tråkigaste tårtor som finns utseendemässigt men vad är en bakblogg utan en riktig tårtklassiker.

Nu är det ju så här att tydligen är det ingen "riktig" prinsesstårta har jag hört om man har sylt i som jag nu valde att ha för att smaken skulle vara mer spännande, men jag hopaps ni överlever detta fusk!






Ingredienser:

4 st ägg
2,5 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Fyllning:

3 st gelatinblad
2 dl vaniljkräm
4 tsk vaniljsocker
(jag hade även i 50 gr smält vitchoklad, bara för att det är så gott!)

5 dl vispgrädde
2 dl hallonsylt

Garnering:

1 st grönt marsipanlock
1 st marsipanros
florsocker


Smörj och bröa en rund form ca 24 cm.

Vispa ägg och socker pösigt.

Vispa ner bakpulvret. Blanda till sist ner allt det torra och rör till en jämn smet.

Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40 minuter.

Låt kakan stå i formen i några minuter innan du stjälper upp den på ett fat.


Fyllningen:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

Koka vaniljkrämen.
(Låt de vita chokladbitarna smälta om du väljer att ha med dem)
Ta bort kastrullen från plattan. Ta upp gelantinbladen ur vattnet och krama ur dem. Lägg ner dem i den varma krämen och rör om tills de stelnat. Låt svalna.

Vispa grädden. Blanda ner grädden i krämen när krämen börjar tjockna. Låt krämen bli nästan stel.

Skär tårtbotten i 3 delar.

Fördela fyllningen mellan bottnarna, men spara lite. Bred sedan resten av fyllningen ovanpå och runtom kanten.


Lägg på marsipanlocket.

Sikta över florsocker.

Dekorera med rosen. :) Tårtlock och ros brukar finnas att köpa i affärer färdigt om man inte vill fixa till det själv med marsipanen.

Vinn tårtoblater från Kalaspinglan.se

Nu är det äntligen dags för en tävling här på bloggen :D Jag hade egentligen tänkt ha en tävling i april för att fira att jag hade haft bloggen i ett år, men nu får det bli en tävling till alla er fina läsare som kikar in här.

Tävlingen sponsras av den skojiga butiken kalaspinglan.se




Det du har möjlighet att vinna är två valfria tårtoblater från hemsidan. Länk




För att ha en chans att vinna behöver du göra detta:

- kopiera bilden med oblaterna ovan och texten nedan och lägg upp på din blogg. (länka till kalaspinglans hemsida från texten Kalaspinglan.se – allt för barnkalas och maskerad. Och hit så att fler hittar tävlingen såklart :D )

- kopiera ditt inläggs länk och skriv som en kommentar här nedan så jag ser att du är med och tävlar.

- länka vilka oblatbilder du vill vinna! Glöm inte att skriva mejl så jag vet vem jag ska kontakta!

- För en extra vinstchans, gilla Kalaspinglan på Facebook

Just nu fram t o m 31/8 så har alla FB-fans dessutom 20% rabatt på hela sortimentet!


Tävlingen avslutas 31 augusti 2011. Jag kommer att lotta fram en vinnare. :)


Text som ska finnas med I ditt blogginlägg:

Jag är med hos Sabinabakar och tävlar om två valfria tårtoblater från Kalaspinglan.se – allt för barnkalas och maskerad.

Var med du också!



Lycka till! :)


VINNAREN I TÄVLINGEN BLEV VERONICA :) GRATTIS!

Morotskaka

I onsdags var min tur att ta med fika till jobbet, så jag gjorde en morotskaka. :D Jag provade ett annat recept än förra gången, man vet ju aldrig, det kan ju förbättras.



Ingredienser:

3 ägg
3 dl socker
4 dl mjöl
t sk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl olja
1 dl mjölk
4 dl rivna morötter
3 tsk kanel

Glasyr:
80 g philadelphia
50 g mjukt smör
5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Kakan gräddas i 175 grader i cirka 30 minuter.


Jag tyckte den gär kakan blev mycket luftigare med detta recept. :)

Färs i pita med gurkyoghurt

Varje onsdag gör jag en veckomeny för en vecka framåt, och sedan handlar vi på torsdagar. På det viset behöver man aldrig fundera över vad man ska laga när man är trött och kommer hem om dagarna.

Denna vecka valde jag att testa en veckomeny som Ica har, de kalllar det för billiga veckan. Vi gillade den här måltiden så mycket så jag vill spara den på bloggen, det kommer förmodligen upp fler rätter i veckan här från den veckomenyn.





Receptet finns här och nedan:

Ingredienser

8 pitabröd
1 rödlök
1 gul paprika
500 g nötfärs
1 msk olja
1 tsk spiskummin
2 tsk sambal oelek
salt och peppar
1 romansallad
1 gurka
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

Gör så här

1. Grädda brödet enligt anvisningen på förpackningen.
2. Skala och skiva löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
3. Stek färs, lök och paprika i oljan. Smksätt med spiskummin, sambal, salt och peppar.
4. Dela, kärna ur och skär gurkan i skivor. Blanda yoghurt med pressad vitlök och gurka. Smaksätt med salt och peppar.
5. Fyll pitabröden med sallad och färs, toppa med gurkyoghurten.

Pizzabullar

I torsdags blev det en roligare variant av hemlagad pizza till middag, pizzabullar!
Receptet på desssa har jag lagt up ptidigare i bloggen, här.



Fyllningen kan man ju variera som man vill, denna gången gjorde jag salami, kalkon och tonfiskbullar.

Bananmuffins

Igår såg jag att vi hade en skruttig banan som behövde användas så då blev det bananmuffins. Receptet blir 5 stycken stora muffins.






Ingredienser:

75 gram mjukt smör
1,5 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 mosad banan
1 msk citronsaft
2,5 dl mjöl
5 msk oboypulver

Blanda alla ingredienser och klicka ut i formar.
Grädda muffinsen 20 min på 200 grader.

Dekoration: Smält choklad som får stelna på muffinset och någon liten godis :)

Hamburgare till efterätt!

Hamburgare kan man göra med sötsaker också :D Jag tyckte de här blev roliga, och de är faktiskt lätta att göra förutom att det blir mycket disk med alla moment.




"Biffarna" är kladdkaka och "bröden" är vanlig sockerkaka som jag har gräddat i stora amerikanska muffinsformar. Om man bara lägger ett tunt lager smet i formarna och grädda i 15 minuter så blir det helt lagom.

Sen är det bara att dekorera med valfri fyllning. Jag använde röd pyntgele som ketchup, grön glasyr fick agera sallad, marshmallowfluff som sås och gul marsipan som ost.

Vad tycks? :)




Kycklingburrito

Helt supergoda kycklingburritos som jag helt hade förträngt att jag skulle langa upp receptet på. :)
Ibland glömmer jag att såna här bröd faktiskt går att fylla med andra saker än köttfärs.



Ingredienser

1 gul lök
3-4 kycklingfileer
2 msk margarin/olja
1 burk tacosås
1 påse Burrito kryddmix
1,5 dl vatten
2 dl crème fraiche
½ tsk salt

Hacka kycklingen i ganska små bitar. Stek kyckling och hackad lök i matfettet. Tillsätt tacosås, kryddor, crème fraiche, vatten och salt. Sjud i ca 15 minuter. Servera med tortillas och blandad sallad.

RSS 2.0
Bloggerfy Splinx