(Lchf) Club sandwich

En club sandwich för lchf-are! Men jag rekommenderar även andra att prova det här receptet för det var såååååå gott. Och visst ser den awesome ut?



Recept för 2 stycken club sandwich:


5 st ägg
1 dl grädde
peppar
salt
1 pkt bacon
2 st kycklingfile
chilipulver
sallad
tomat

Gör så här
Mixa ihop äggen och grädden. Stek omeletterna och krydda med salt och peppar. Skiva kycklingen  till önskad storlek och stek dem och sedan baconen. Krydda kycklingen under stekning med chilipulver. Lägg på kyckling, bacon, tomat och sallad på den färdiga omeletten och rulla ihop. :)

Semlor

Ja minsann, nu kommer det faktiskt ett "vanligt" recept här. :P Semlor! Jag valde att inte fortsätta med lchf fullt ut då min magkatarr inte tyckte om så mycket fibrer på en gång, men min karl kör fortfarande på och har redan tappat 5 kilo. Hans lchf-semlor finns det recept på HÄR. Semlan på bilden ska jag moffa i mig själv senare ikväll!



Recept:

50 gram jäst för söta degar
3 dl Mjölk eller havredryck för mjölkkänsliga som mig.
1 dl socker
80 gram smör
1/2 tsk salt
2 tsk malen kardemumma
ca 9 dl mjöl special

Smält smöret och tillsätt vätskan. Värm till 37 grader.

Smula i jästen i en bunke och tillsätt kardemumma.

Lös jästen med vätskan. Rör ner salt, socker. Tillsätt mjölet under knådning.
Låt degen jäsa i cirka 30 minuter.

Ta upp degen på bakbord och dela i bitar. Rulla till bullar och sätt av på plåt med bakplåtspapper eller smord plåt.

Låt nu bullarna jäsa i 30 minuter.
Grädda bullarna i nedre delen av ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler.

När bullarna svalnat skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur bullen.

Klicka ut lite tinade hallon och mandelfyllning i alla bullarna. (jag blandade ut lite mandelmassa med havredryck)

Vispa gräddes och fördela jämnt på alla semlorna.

Lägg på locket och pudra semlan med florsocker innan servering. :)

 

 


Mina semlor får bli mitt bidrag till månadens sötsak som har temat efterrätt denna månad. :D

 

 



(Lchf) Semlor

Idag gjorde jag ett försök med lchf-semlor, jag tycker det blev riktigt bra! Så kul att man kan göra efterrätter i den här dieten också. :D



De här semlorna är gjord på en annan variant av oopsies. :)

Ingredienser 4 stycken semlor:

2 äggvitor
2 äggulor
50 g cream cheese
1 tsk kardemumma
1 msk sukrin

3 tsk malda mandlar
1 msk sukrin
1 dl vispgrädde
Frysta hallon


Vispa vitorna mycket hårt
Vispa gulorna tillsammans med ost, kardemumma och sukrinet.
Vänd ner i vitorna.
Klicka ut i muffinsformarna
Grädda i 150 grader 30 minuter.
Låt svalna
Vispa grädden

Jag tyckte att bullarna blev så platta så jag plockade ur hälften ur deras formar och la dem som lock på de andra.
Lägg på några mosade hallon på den ena oopsien. Ha på grädde och den malda mandeln.
Lägg på locket och ha över LITE florsocker med en tesil.

(Lchf) Frökex

Jag hittade inget recept på kex som jag gillade, så jag kom på ett själv med de varor vi hade hemma. :) Utan nånting på är de ganska torra, men med smör lite skinka och ost blir det awesome!

Ingredienser:
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
3 msk fiberhusk
2 ägg
2 msk kanel
En nypa kardemumma
2 msk olja

Vispa ihop allt, gör så platta kakor som möjligt utav det och grädda på 175 grader i cirka 20 minuter.
Knapriga goda kex till fikat :D


(Lchf) Våfflor

Tänk att man kan göra våfflor utan mjöl :D det blev jättebra faktiskt!



Ingredienser för 6-8 stycken:

50 gr smält smör
3 ägg
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 dl grädde
1/2 dl mjölk
Sojamjöl så mycket det behövs tills det har blivit en jagom tjock smet.

Sen är det bara att grädda som vanligt. :D

(Lchf) Oopsies

Att hitta ett gott bröd tror jag är det svåraste med lchf-dieten. Det här brödet är det tredje jag testat tillaga i veckan och det är helt klart bäst hittills.
De blev väldigt fluffiga och mjuka och om man vill kan man tillsätta lite riven prästost i smeten för extra smak.



Ingredienser:
3 ägg
En nypa salt
90 gr cream cheese

Vispa äggvitorna hårt tillsammans med saltet.
Vispa äggulorna med cream cheesen.
Blanda försiktigt ihop de båda blandningarna och klicka ut 6 st oopsies på en plåt.
Grädda i 150 grader i 25-30 minuter.

Kladdmuffins i silikonformar

Jag provade silikonformarna jag fick i julklapp till de här muffinsen, de var helt underbara. Man behövde inte ens smörja dem, muffinsen lossnade ändå. :)



Ingredienser:

2 st ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1.5 dl vetemjöl
1 dl smör, smält
Lite mannagryn

Blanda äggen och sockret.

Sedan i med resten, sist det smälta smöret.

Häll över i formar.

Grädda längst ner i ugnen på 180 grader i 20 minuter

(Lchf) Tomatpaj

Jag lägger upp alla lchf recept som föll oss i smaken här på bloggen så har man så man inte slarvar bort receptet. :) För att inte förvirra folk kommer det står (lchf) före varje rubrik.



Pajskalet
2 dl pofiber
1 dl Risenta sojamjöl
125 gram smör
1,5 msk vatten

Fyllning
3 st tomater i tjocka skivor
1,5 dl ost
basilika
2 st ägg
2 dl vatten eller mjölk
1 nypa salt


1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torringredienser, skär smöret i fyrkanter och blanda de i bunken.

2. Skär Tomaterna i skivor, Riv osten och fördela detta jämt över pajen.

3. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda pajskalet ca 10-12 minuter tills det fått vacker färg. Sänk värmen till 200 grader.

4. Vispa ihop ägg och mjölk med lite salt, peppar och den klippta basilikan, häll över. Grädda pajen ca 20 minuter tills äggstanningen är fast.

Recept från lchfrecept.com




Jag serverade pajen tillsammans med chorizokorv, den innehåller löjligt lite kolhydrater 0,1 gr per 100 gram.

Jordgubbsmousse

Förra helgen gjorde jag jordgubbsmousse. :) Jag tyckte att den smakade alldeles för mycket grädde, den bästa moussen jag vet är absolut vitchokladmoussen. Där märker man knappt att den är gjord på grädde!



Ingredienser:

3 äggulor
1 dl socker
3 dl grädde
3-4 gelatinblad
2 msk citronsaft
200 gr jordgubbar

Lägg gelatinblad i blöt och vispa gulor och socker vitt och pösigt.
Vispa grädden.
Blanda jordgubbarna och citronsaften.
Smält gelatinet med lite vatten.
Blanda äggsockret med grädden och gelatinet med citronsaften och bären och sedan ihop i samma skål!
Låt stå kallt några timmar.

Smörgåstårta

Det här receptet har min mamma använt till smörgåstårta så länge jag kan minnas. Jag gillar det så mycket så jag har faktiskt aldrig provat något annat, tårtan blir alltid lika saftig och god.



Ingredienser för 4-6 personer:

Vitt formbröd - börja med att placera ut så stor tårta du vill ha med bröden. Cirka 4-6 stycken.
Koka 6 dl vatten med en köttbuljongtärning. Fördela halva vätskan med sked över bröden.

Innehåll:
1 burk creme fraiche
2 msk chilisås
1 burk tonfisk
3 kokta ägg
1 tsk salt
1 burk majonnäs

Koka äggen. Vispa ihop alla ingredienser.
Hacka äggen och ha i gegget.
Bred över halva smeten på bröden.



Lägg över ett till lager bröd. Häll andra halvan av buljongvätskan över.
Smeta öve det sista av smeten och ha på det sista brödlagret. Nu till majonnäsen som ska sitta över hela tårtan. Det är bara att bre över.

Dekoration:
Här kan du ju använda vad du gillar själv och som passar in. Jag dekorerade med ägg, räkor, salami, gurka och tomat och dill.


LCHF-dieten



Vår veckohandling såg lite annorlunda ut denna fredag. Vi ska nämligen börja med dieten LCHF från och med måndag. Min pojkvän har tyvärr hamnat tillbaka i den vikten som är hans big no no vikt och jag vill gärna hjälpa honom att gå ner. LCHF kan ni läsa om här ifall ni inte har koll.

Jag läste massor om den redan när jag fick magkatarr för 3 år sen och funderade på att testa eftersom den dieten verkar ha hjälpt många att bli bättre i magen. Så för min del handlar det inte om att gå ner i vikt utan bara att stötta Mattias och förhoppningsvis få bättre mage i samma veva. ^^  Jag tycker det här ska bli intressant och kul att testa recept som man aldrig provat förr så jag har skapat en egen kategori för detta här på bloggen :D Eftersom jag inte tål mjölk kommer jag inte kunna följa dieten fullt ut när det gäller grädde och sånt tyvärr, men jag är ju inte den enda mjölkproteinkänsliga här i världen så det går nog att komma runt med olika recept som finns över nätet.

Oroa er dock inte för att det inte kommer dyka upp några "vanliga" nom nom recept här längre, som sagt så kommer jag dels inte följa dieten fullt ut eftersom jag inte behöver gå ner i vikt och dels så tycker jag det är alldeles för kul att baka för att lägga ner det i flera veckor. :D Man kan ju alltid ge bort eller frysa in det man bakar. Ikväll ska jag laga en smörgåstårta som vi ska tjocka i oss i helgen innan bröd försvinner ur våra liv ett tag framöver. :P

Svartvinbärstryffelpaj

Ända sedan jag hittade det här receptet hos Fridas kök har jag velat prova, men jag hade inga svarta vinbär. Sen fick jag en låda av mamma, wohoo!



Ser ni hur tjock chokladytan är? NOM!

Pajdeg
3 dl vetemjöl
150 g rumsvarmt smör
2 msk florsocker
3 msk kakao
1 äggula
2 tsk iskallt

Tryffelkräm
1,5 dl svarta vinbär, färska eller frysta
2 dl vispgrädde
300 g hackad choklad (Marabou mjölkchoklad)
75 g rumsvarmt smör

valfria bär till garnering

Låt pajskalet svalna och gör under tiden tryffelkrämen.Börja med att göra pajskalet i matberedare. Kör först mjöl och iskallt smör till en smulig massa. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och kör till en fast deg. Låt den vila i kylskåp i minst 30 minuter. Smörj en pajform ca 25 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Tryck ut degen i formen, med mjölade fingrar. Nagga pajskalet lätt med en gaffel och låt stå kallt ytterligare 30 minuter. Grädda i 200 grader, i ca 10 minuter. Mixa vinbären så släta som möjligt med mixerstav, enligt mig gör det dock inget om det blir några småbitar av bären. Koka upp vinbärspurén med vispgrädden i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör tills all choklad har smält och tillsätt smöret i små klickar. Blanda till en jämn massa och häll fyllningen i pajskalet. Låt svalna och låt sedan stelna i kylskåpet 4-5 timmar men helst över natten.

Lakritskola

Bästa kolan ever! Jag trodde lakritssmaken skulle bli för mycket men det blev verkligen supergott. Absolut värt att prova om du gillar lakrits tycker jag!




Ingredienser:

2,5 dl vispgrädde
2 dl socker
2 dl sirap
1 msk kakao
5 stycken  hackade kickgodisar

1 tsk smör

Blanda allt  i en bred, tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning. Koka tills kolorna klarar ett kulprov (cirka 30 minuter). Häll upp på bakplåtspapper och låt den stelna. Skär i rutor.

Kyckling piccata

En ostig kycklingrätt!




Du behöver:

4 kycklingfiléer
3 ägg
3 dl riven prästost
salt, vitpeppar

Paprikasås:
1 röd hackad paprika
1 grön hackad paprika
1 gul lök hackad
2 vitlöksklyftor
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
lite salt och vitpeppar


Fräs paprika och lök.
Pressa i vitlöken och häll på vattnet och tillsätt buljongtärningen.
Låt koka lite smått i ca 30 min.


Sätt ugnen på 175º. Vispa upp äggen och tillsätt lite salt och peppar.
Riv ner osten i äggblandningen.


Dela kycklingfilén i två delar.
Doppa kycklingen i ostsmeten så att det täcker ordentligt.
Stek kycklingen i stekpanna, lite på varje sida.

Lägg över kycklingen i en  form och sätt in dom i ugnen i 20 minuter.


Ta itu med såsen igen. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver och cayennepeppar. Låt koka en stund till. Sila såsen så att alla bitar kommer bort och koka ännu en stund.
Smaka av med salt och peppar.

Laktosfri citronglass

Idag gjorde jag lite glass, det är helt underbart att man kan göra så god glass själv när det är svårt att hitta laktosfria alternativ i affären. Den här glassen blev helt perfekt med väldigt syrlig smak, lovely <3




Ingredienser 4 portioner:
1,5 dl vatten
150 gr socker
1,5 gelatinblad
1,5 dl saft från citron
1,5 dl vispgrädde

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp vatten och socker.
Blanda i citronvatten och tillsätt gelatinbladen.
Låt svalna i kylskåp.
Vispa grädden och blanda i det andra.
Jag som inte har en glassmaskin ställde in min i frysen och vispade runt lite i den en gång i timmen tills den var som jag ville ha den. Ni med glassmaskin har ju lite lättare :D

Chocolate chip cookies

Ett mycket välsmakande recept på Chocolate chip cookies. Har för mig att det brukar vara nötter i? Men jag gjorde med hackad choklad och smarties :D



Ingredienser 15 stycken:

120 gr smör
0,5 dl socker
0,5 dl farinsocker
1 ägg
1,5 dl mjöl
0,5 dl havregryn
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
100 g hackad choklad
2 msk kakao
1 dl smarties

Blanda alla ingredienser och rulla till en längd. Rulla in den i bakplåtspapper och ställ in i frysen 30 minuter.
Skär längden i 3 cm tjocka bitar och lägg på en plåt.
Grädda i 200 grader cirka 8-10 minuter.

Twixkakor

På en av bloggarna jag följer hittade jag ett recept på Twixkakor :D Som den chokladtjockis jag är var jag ju tvungen att prova det receptet.

De här kakorna är gudomligt goda! Alldeles för goda faktiskt. Så kila in på bloggen Bakglädje och tacka henne för ett awesome recept efter att ni provat det!



Kakor: cirka 50 stycken
200 g smör
5 dl vetemjöl
2 dl socker
2 msk sirap
1 tsk kanel
2 tsk bikarbonat

Kolafyllning:
3 dl vispgrädde
0,75 dl strösocker
0,75 dl sirap
0,5 tsk vaniljarom (eller 2,5 tsk vaniljsocker)
75 g smör

Dekoration:
100 g Marabou mjölkchoklad

Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser till kakorna, jag använde en matberedare. Dela degen i 50 delar och rulla varje del till en degboll och lägg i en liten form. Gör ett ordentligt hål i mitten av kakan. Nagga botten. Grädda 7-8 minuter i 200 grader i mitten av ugnen. Kakorna sväller upp i ugnen, låt gropen i mitten av kakan sjunka ihop innan de tas ut ut ugnen.

Blanda alla ingredienser till kolan. Koka upp och låt kolan sjuda tills den klarar kulprovet (droppa lite kolasmet i en skål med kallt vatten, om kolan går att forma till en liten kula så är kolan klar). För mig tog det drygt en timme att koka kolan. Dra kastrullen åt sidan och klicka ut kolan i hålen på kakorna.

Hacka chokladen och smält den över ett vattenbad. Bred på choklad på kakorna och låt stela.



En bild på hur insidan ser ut. Nom nom!

After eight tårta

Vi firade nya året med en tårta :D jag fick så mycket after eight av min mamma så jag tänkte det vore kul att testa göra en tårta. Receptet kommer från Tasteline.




Kakbotten:
6 st  ägg
3,5 dl  strösocker
2 krm  vaniljsocker
5 dl  vetemjöl
2 msk  kakao

Fyllning:
1 paket  After Eight, 400 g
8 dl  grädde
3 st  gelatinblad
1 krm  vaniljsocker

Garnering:
2 dl  vispad grädde
10 st  After Eight

Tårtbotten:
1. Vispa ägg och strösocker till en vit porös smet i ca 4 minuter med en elvisp.
2. Blanda mjöl, vaniljsocker och kakao och vänd ner försiktigt i äggsmeten.
3. Häll upp i en smord kakform (ca 25 cm i diameter) med löstagbara kanter.
4. Grädda ca 25 minuter i 200 grader i mitten av ugnen.
5. Låt tårtbottnen svalna och skär den sedan i tre lager.

Fyllning:
1. Lägg undan 10 rutor till garnering, smält resten av After Eight med grädden i en kastrull. Låt smeten kallna i en bunke i kylskåpet, gärna över natten. Det är viktigt att grädden är riktigt kall innan den vispas upp. Annars blir den lös.
2. Blötlägg gelatinbladen i iskallt vatten.
3. Vispa ner vaniljsocker i den kalla gräddsmeten. Använd sedan elvisp för att vispa After Eightgrädden. Konsistensen ska bli den samma som vispad grädde (obs, vispa ej för hårt, då kan grädden skära sig).
4. Smält gelatinet i 2 msk vatten i en kastrull och rör snabbt ner. Använd en vanlig visp och rör försiktigt.
5. Fyll tårtbotten med After Eightgrädden och lägg mellan tårtbottnarna.
6. Täck hela tårtan med After Eightgrädde och låt tårtan ”stå till sig” övertäckt i kylskåpet ca 1 timme.

Garnera med After Eight innan servering.

RSS 2.0
Bloggerfy Splinx