Chokladtryffeltårta

Helt fantastiskt god tårta med massa gott i fyllningen. :D Det finns hallon, grädde och tryffelkräm däri.
Jag gjorde den i en liten rund form (ca 20x20) så receptet är därefter.




Botten:

3 dl mjöl
1 dl kakao
2 tsk bikarbonat
200 g smör (ej smält)
1 dl farinsocker
2 dl socker
2 ägg
60 g mörk choklad, smält
1 tsk vaniljpulver
2 dl mjölk

Grädda på 180 grader 30-35 minuter

Dela upp botten i två delar.
Bred över tryffelkräm, ett tunt lager grädde och sist hallon.
Lägg på den andra kakdelen.
Bre tryffelkräm över hela kakan och sedan grädde.
Dekorera med smarties och pyntgele. :)

Tryffelkräm recept:
50 gr mörk choklad
1,5 dl grädde
75 gram smör

Koka upp och låt stelna i kylskåp.


Snabba tunnbrödsrullar

Gravad lax är DYRT! Så jag köpte bara en liten bit och gjorde resten med strimlad kalkon och skinka. Men det var massa gott alltihopa i alla fall.



Ingredienser:

Rektangulära tunnbröd
Strimlad skinka (eller kalkon)
Gravad lax
Creme Bonjour gräslök
Salladshuvud

Bre på Bonjour på tunnbröden, varva med ingredienserna och rulla ihop. Skär i bitar. :)



Wienerbröd i långpanna

Det här är nånting man egentligen borde baka om man ska få gäster, det blir huur mycket som helst så vår frys är proppfull!
Och jag skulle nog ta sylt istället för vaniljssås nästa gång, jag tror det skulle ge intressantare smak. :)



Ingredienser
Deg:
50 g jäst
½ dl grädde
1½ dl mjölk.
2 ägg
150 g smör
8 dl vetemjöl

Smet till den andra halvan deg:
50 g smör
50 mandelmassa
2 msk vatten

Vaniljkräm:

2 äggulor
3 dl mjölk
3 msk socker
1 msk potatismjöl
1 vaniljstång (eller vaniljsocker, men då måste man smaka hur mycket som behövs)

Dela vaniljstången och skrapa i kärnorna i en kastrull. Blanda i de övriga ingredienserna och vispa ihop för hand. Låt blandningen sjuda, samtidigt som du vispar, tills krämen tjocknar.


Såhär gör du:
Lägg jästen i en bunke. Slå över den kalla vätskan och lös jästen. Knäck äggen i jästblandningen. (spara gulorna till vaniljkrämen). Blanda i en del av mjölet och klicka i det rumsvarma smöret, sedan i med resten av mjölet.

Dela degen i två lika stora delar ock kavla ut den ena halvan i en långpanna. Bred på vaniljkräm.

Ta den andra halvan och kavla ut den. Bred på mandelmassasmeten och vik degen på mitten. Skär långa remsor och lägg över vaniljkrämen i lämpligt mönster. Pensla med ägg och strö på pärlsocker.

Grädda i 200 - 225 ° i cirka 20 minuter.

RSS 2.0
Bloggerfy Splinx