Muggkaka

Jag har faktiskt ett antal gånger fått frågor om att lägga upp snabba kakrecept som man kan göra i mikron! :D Så när jag hittade detta recept på en väns dayviews tänkte jag att jag kan ju dela med mig av det här.



Ta fram en STOR mugg
Smörj insidan med lite olja

Blanda
4 msk mjöl
9 msk oboy
En gnutta salt
1 ägg
3 msk vatten
3 msk olja

Blanda rikligt.

Man kan även ha i lite chokladbitar eller mini-marschmallows.

Tillaga på högsta värme i 3 minuter i microvågsugn.
Vänd muggen upp och ner på en tallrik

KLART! Snabbare än såhär blir det inte :D

Tyskt ölbröd och total lycka!

Jag vet, jag har inte uppdaterat denna kategorin på läääänge, och nu är det bara 2 veckor kvar av min utbildning, tiden har rusat iväg!
Jag skulle säkert vara väldigt ledsen över att skolan är slut om det inte vore för att jag har fått sommarjobb som konditor :D Jag är så sinnesjukt glad över detta, och vad som är ännu bättre är att jag ska få jobba tillsammans med en klasskamrat som hjälpte mig få jobbet dessutom, så skojigt det ska bli!

Men, det jag egentligen skulle ha med i detta inlägg var ett tyskt ölbröd jag gjorde i skolan igår :D Vi fick varsitt bröd att göra, ett utländskt och sen skulle vi presentera det på ett snyggt och säljande vis.



Jag tyckte inte det var så gott dock.. var lite väl många sorters kryddning i men såhär blev det:



Och jag la upp min presentation såhär, som en picknickkorg :D





Med öl såklart eftersom det nu var ölbröd! xD


Kolacupcakes

Ramlade över det här receptet hos Bambi och kände ett instant craving efter att provbaka dem, så det gjorde jag och ska bjuda några vänner på idag :D





12 st

175 g smör, rumstempererat
1 dl socker
3 ägg
2 ½ dl (300 g) färdigköpt kolasås
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk

Smörkolafrosting
3 dl florsocker
25 g smör, rumstempererat
1 1/4 dl (150 g) färdigköpt kolasås

1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Rör smör och socker vitt och pösigt. Vispa sedan ner äggen, ett i taget.
3. Tillsätt kolasåsen och blanda väl.
4. Vänd ner mjöl, bakpulver och mjölk. Vispa ordentligt.
5. Grädda i ca 20-25 minuter i mitten av ugnen.
6. Vispa ihop alla ingredienser till frostingen till en slät blandning och bred på cupcaksen när dom har svalnat.

(jag tyckte färgen på dem var lite trist så jag piffade till med rosa karamellfärg i halva frostingen)

Brownietårta

Jag kände för att experimentera lite i helgen, dels har jag aldrig provat spritsa med chokladganache så jag ville prova detta, och även att spritsa med smält choklad, så resultatet blev en liten chokladtårta. ^^







Tårtan är fyllde med vanlig vispgrädde som jag färgat rosa, och chokladganachen består av

1 dl vispgrädde
100 gram choklad
1 tsk smör

Man kokar upp grädden, har i hackad choklad och rör runt tills den smälter, lägg en klick smör i  och låt glasyren stelna en timme, sen kan man vispa den fluffig med elvisp. :D

Här kommer receptet på själva kakan:

200 gram smör
2 dl mörkt muscovadosocker
1 dl ljus sirap
4 ägg
3 dl mjölk
5 dl mjöl
1 dl kakao
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
200 gram choklad

Rör smör, sirap och socker poröst, tilsätt äggen ett i taget.
Blanda alla toraa ingredienser i en skål, häll i det tillsammans med mjölken.
Hacka chokladen och blanda i den sist.
Smörj 2 formar och häll i smeten. Grädda på 225 grader i mitten av ugnen i 20 minuter.





Cream puffs

Jag har äntligen försökt mig på fenomenet Cream puffs! Jag har varit lite rädd för detta bakverk, det ser krångligt ut men samtidigt sååå sjukt gott ut så nu tog jag ta i saken.
Receptet har jag pusslat ihop från olika recept jag hittade på internet, för de flesta var på engelska och vissa verkade konstiga, men slutresultatet hade faktiskt inte kunnat bli bättre och därför är detta mitt bidrag i månadens sötsak: Sagolikt

Nu till receptet:

70 gram mjöl
1 msk socker
En nypa salt
57 gram smör
2,5 dl vatten
2 ägg (och ett tredje till pensling)

Värm ugnen till 200 grader
Blanda mjöl, socker och salt i en skål
Häll vattnet och smöret i en kastrull och låt det koka upp
Ta bort kastrullen från värmen och rör i mjölet med en träslev eller slickepott, degen ska bli som en boll och släppa från kanterna på kastrullen.
Vispa degen med elvisp och ha sedan i ett ägg åt gången under fortsatt vispning. Vispa tills degen ser väldigt kladdig ut.
Spritsa eller klicka ut på plåt, det här receptet blir cirka 8-10 stycken beroende på hur stora man vill ha dem.
Vispa ett ägg och pensla bullarna.
Grädda dem på 200 grader i 10 minuter, sänk sedan till 150 och grädda i 20-30 minuter, man ser på dem om de har blivit "uppblåsta" och är gyllenbruna.



Mycket viktigt att inte öppna ugnsluckan under gräddningen för då sjunker de ihop och blir inte ihåliga!


Under tiden de svalnar kan man vispa grädde och vaniljkräm eller vad man nu vill fylla dem med :)
Gör sedan hål i sidan på dem och spritsa in fyllning.





Rekommenderar verkligen detta sagolika recept! :D




Citrongelébitar

Jag hittade ett intressant recept i tidningen "Land" häromdagen som jag provade. :)



Såhär blev resultatet:





Jag gjorde i silikonformar istället och hade även i lite gul karamellfärg för att färgen skulle bli bättre.
Visst blev de fina? :D

Glad påsk!




Fudgekaka

En favorit i repris men något snyggare tappning kanske ;D



Jag älskar denna kaka!

Påskbakelser

Jag slängde ihop två påskbakelser igår som jag har velat göra länge :D Går väldigt lätt att göra, jag tog upp lite sockerkaka från frysen, la en sked hallonsylt på och sedan smält vitchoklad, spritsa sedan på vispad grädde och på med en persikohalva. :D ÄGG!


RSS 2.0
Bloggerfy Splinx