Dagens tårtor

Det var ju ett tag sen jag skrev nåt om min skola :) Det är inte mycket kvar nu, jag tar ju examen redan 20 maj iiihp!
Nu är jag på praktiken mån-ons och i skolan tors-fre för att lära mig det sista eller hur man nu ska säga.

Så jag tänkte visa upp två tårtor jag gjorde i skolan idag.



Frukttårta



Prinsesstårta :)
Nånting jag verkligen inte är någon mästare på enligt mig är att skrivaaaa på tårtor, baaah, jag blir helt skakig när jag ska göra det, men det kommer väl med tiden. Annars tycker jag att allt flyter på väldigt bra!

Pakettårta

Mitt allra första försök till en pakettårta :D Jag gjorde den till min fästmans pappa som fyller år idag.
Oj vad arg jag blev på det som ska föreställa rosett, jag var rädd att marsipanen skulle brytas av hela tiden.



Men den blev helt okej tycker jag.

Bottnarna är sockerkaksbotten med smak av choklad och tårtan är fylld med chokladmousse, hallongrädde och vaniljkräm. Sen finns där en marängbotten däri också.

Kolabullar

Jag kom på en fantastisk idé för några veckor sen som jag kände för att prova igårkväll. Hur man kan göra kolabullar! Och det blev riktigt bra också.



Jag bakade ut som vanliga kanelbullar, men istället för att fylla dem med smör, socker och kanel blandade jag ihop en massa på smör, kolasås och vaniljsocker som jag bredde ut på degen innan jag rullade bullarna.

lé kolasås.

Efter jäsningen spritsade jag in en klutt vaniljkräm i varje bulle för extra god smak :D


Miss cupcake

Mitt bidrag till Miss cupcake tävlingen: Gothic cupcake :)

Rösta gärna på mig <3



KLicka på bilden för att komma till tävlingen!


Blåbärsbröd

I helgen bakade jag ett mycket gott blåbärsbröd :D



Mysig färg på degen va?



Före jäsning.



Färdigt!

Ingredienser för två limpor:

30 g smält smör
2 dl mjölk
1 dl kesella
1 msk honung
0,5 tsk salt
10-12 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
2 dl blåbär
50 g jäst

Smält smöret, häll i mjölken och känn efter hur varmt det, är det inte fingervarmt låt svalna lite.
Smula ner jästen.
Blanda blåbären med kesellan
Häll honung och saltet i mjölken
Börja blanda i lite av mjölet med händer eller degkrokar i mjölken, ha sedan i kesellan.
Blanda till en smidig deg, allt mjöl kanske inte behövs.

Låt jäsa i 1 timme.
Baka ut till två limpor och låt dem jäsa en timme.
Sätt ugnen på 200 grader, snitta bröden och grädda i 30 minuter.

Capuccinoglass

EFtersom att jag, den stackars lilla människan som inte tål mjölkprodukter med laktos inte har speciellt många glassorter att välja på här i världen blir jag att alltid glad när jag hittar nya recept på glass man kan göra hemma :D

Hittade detta hos Mitt stora köksäventyr men gjorde om det lite.



Ingredienser:


2,5 dl vispgrädde
2,5 dl mjölk
6 äggulor
1, 25 dl socker
1 msk honung
3 tsk capuccinopulver
25 g mörk choklad
25 g vit choklad

Koka upp grädde och mjölk, tillsätt capuccinopulvret och honung, och ställ blandningen åt sidan.
Vispa ägg och socker vitt och luftigt.
Häll i en smal stråle den tidigare uppkokade gräddblandningen ned i äggblandningen, under vispning.
Då det hela blandats samman, värmer du blandningen på låg värme under omrörning, tills massan sakta tjocknar (en temperatur lite under 85 grader ungefär) - det får INTE koka, då skär sig massan!
Kyl därefter glassmassan i vattenbad tills den är kall, och förbered under tiden chokladen, genom att krossa den.
Då glassen är någorlunda kall häller du i den krossade chokladen, ställer du in den i frysen, och rör därefter om i den ungefär var tjugonde minut, tills den är så pass hård att det nästan inte går att röra längre.

Durumbröd

Jag provade ett recept som fanns på påsen med durummjöl :)





Det blev väldigt fluffigt och gott :D

Cookiebrownie

För evigheter sen skrev jag ut detta recept och äntligen kom jag mig för att prova det förra veckan, tipsa mig gärna om ni känner igen det från någons blogg för jag vet att jag har snott det från någon i alla fall :'D




75 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
1 dl socker
1 dl mjöl
en nypa salt

Cookiesmet:
25 gr smör
1 ägg
1 dl farinsocker
1 dl havregryn
0,5 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
40 gr choklad, grovt hackad

1. Smörj en en kakform (ca 20 x 20 cm) och ströa. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret till browniesmeten. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den också. Blanda till en jämn smet och låt svalna lite.
3. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner chokladsmeten.
4. Blanda mjöl och salt och rör ner i smeten. Rör till en jämn smet.
5. Fortsätt med cookiesmeten. Smält smöret och rör ner sockret. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en tjock smet.
6. Bred ut browniesmeten i formen och klicka ut cookiesmeten ganska tätt (och tryck ner den lite i smeten).
7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 18 minuter. (Min blev inte så kladdig så nästa gång tänker jag nog ha mindre tid i ugnen)
8. Låt kakan svalna helt.

Vaniljpannacotta

Helgens pannacotta blir mitt bidrag till månadens sötsak med temat personligt, eftersom jag är totalförälskad i pannacotta! Konsistensen är den bästa som finns i nom nom väg och det finns ju så många olika smaker :D Dessutom är vanilj en svaghet jag har, så det passar ju ännu bättre att ha en vaniljpannacotta som bidrag!




I detta recept provade jag att använda mig av denna:



för att få vaniljsmaken, och det var inte dåligt kan jag säga, perfekt vaniljsmak! Det fungerar säkert lika bra med smält vitchoklad.

Ingredienser för 2 portioner:

1 och ett halvt gelatinblad
2,5 dl vispgrädde
3 msk strösocker
1 tsk vaniljpulver
5 msk vitchokladsås

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i en skål i 5 minuter.

Koka under tiden upp grädde med socker och vaniljsocker under omrörning i en stor kastrull , akta så det inte kokar över eller bränns. Ta av från värmen. Blanda i vitchokladsåsen

Tag upp gelatinbladen från vattnet och vispa i dem i gräddblandningen tills de löst sig.

Fördela pannacotta-blandningen i formar.

Ställ att svalna i rumstemperatur och sedan i kylen minst 2 timmar så att de stelnar.



Sega chokladcookies

Idag bakade jag kakor från Emmas husbestyr som jag har tänkt prova länge. Älskling tycker de ser ut som bajshjärtan, haha men huvudsaken är ju att de smakar gott!





De var väldigt lätta att göra!

Ingredienser:

2 äggvitor
2 1/2 dl florsocker
1 dl kakao
1 msk marsansåspulver
100 g hackad choklad

Vispa äggvitorna och florsockret med elvisp i ca 3 minuter, sikta därefter ner kakao och marsansåspulver. Blanda tills smeten är slät och rör sedan ner den hackade chokladen. Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 13 min. Ta ut, låt svalna något och njut!

RSS 2.0
Bloggerfy Splinx