Chokladkaka med kaffeglasyr

Jag dricker inte kaffe för jag har aldrig förstått mig på smaken, däremot älskar jag bakverk med kaffesmak! Så här kommer ett recept med just det som jag har improviserat fram. :)


Ingredienser:

3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
150 g smält smör
2 ägg
1,5 dl kaffe

Glasyr:
0,5 dl kaffe
6-8 dl florsocker
chokladströssel

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en kakform.

2. Blanda alla torra ingredienser.

3. Rör ner smöret och äggen.

4. Blanda i kaffet

5. Häll smeten i formen och grädda ca 40 minuter.

6. Vispa ihop glasyren och vänta tills kakan är kall innan du dekorerar!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0