Hej då på ett tag

Jag har tänkt på detta ett par veckor nu och till slut har jag bestämt mig.
Jag tänker för ett tag framöver sluta bak och matblogga. Sen jag slutade min bagar och konditorutbildning har bakbloggandet till största del gett mig ångest. Jag känner en press över att allt måste se snyggt och perfekt ut eftersom jag är utbildad, jag jämför mig med andra bakbloggare och vill inte ens fota det jag bakar längre.
 
Jag vill inte att glädjen med att baka ska försvinna på grund av det här, så jag tror det här är det bästa att göra. Jag tror de flesta bloggare nångång kommer till en punkt när de undrar; gör jag det här för min egen skull, eller för andras?
 
Min bakblogg startade som en sida för mig själv där jag skulle spara mina favoritrecept, men jag har dragit i från det nu och känner alltför mycket att jag MÅSTE åstadkomma något för att inte tappa följare.
Det är inte det sättet jag nånsin har velat blogga på så jag säger hej då på ett tag helt enkelt. :)
 
Vill ni följa mig på andra ställen är min andra blogg här och min bilddagbok här.
 
Kanske kommer jag tillbaka nångång, kanske inte :)
Nu ska jag bara fokusera på det roliga med bakning, utan att BEHÖVA fota eller göra en perfekt spritsad cupcake.
 

Kycklingroulader

Sista receptet för idag..
Min syster och jag gjorde dessa kycklingroulader en dag. 
 
 
 
Sådärja, nu är jag ikapp igen. Jag har haft lite ångest över att jag inte har varit inne här och uppdaterat med saker jag faktiskt lagat.

Olivscones

Jag gjorde olivscones till frukost för ett tag sedan. Receptet kommer ursprungligen från scones.se
 

Recept:

2,5 dl mjölk
75 g smör
2 msk olivolja
1 dl oliver, svarta, gröna eller blandat
1,5 dl riven ost
4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 dl grahamsmjöl
7 dl vetemjöl
Gör så här:

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.

Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet tillsammans med olivoljan. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner mjölken, oliverna och 1 dl av osten och rör ihop till en deg. Rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.

Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel. Strö ut resten av osten på sconesen.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. 


Äppelknyten

Lite bullbak blev det förra veckan. :D 
Bullar fyllda med äppelmos istället för kanel och socker.
 
Däremot dekorerade jag dem med kanel och socker efter jäsningen så de fick en knaprig yta.
 
De var jättegoda men totalt omöjliga att fota!
 
 
 

Browniegodbitar

För 2 veckor sen tror jag gjorde jag de här godbitarna, och tog mig i kragen att ladda upp receptet nu :)

 

Jag gjorde brownies efter det här receptet fast utan nötter:

När kakan svalnat skar jag upp den i rutor, skar upp varje ruta och fyllde dem med vispad grädde blandat med vaniljkräm. Sedan doppade jag bitarna i choklad. :)


RSS 2.0
Bloggerfy Splinx