Limefromage

Jag höll återigen på att glömam bort månadens sötsak denna månad! Men så hittade jag ett recept idag som jag gärna ville prova, som dessutom passar bra in till månadens tema som är Friskt :D
Receptet hittade jag hos Bara en kaka till. ^^
Limefromage, 2 stora portioner:
1,5 gelatinblad
2 äggulor
0,75 dl socker
1 lime, rivet skal och saft
1,5 dl vispgrädde
mandelbiskvier till servering
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i minst 5 minuter. Vispa äggulor och strösocker fluffigt. Vispa upp grädden i en annan bunke. Pressa ur all saften ur limen och riv skalet. Häll över den lilla limevätskan du får i en liten kastrull, och hetta upp det. Det går fort, så passa noga! När det nästan kokar, ta det av värmen och rör ner gelatinbladen. Rör ner gelatinlimen i äggsmeten, och vänd sedan ner grädden och rör om. Häll upp fromagen i portionsformar och låt stå till sig i kylen.
Jag är även med och tävlar om en rabattkod hos Groupon.
Limefromage, 2 stora portioner:
1,5 gelatinblad
2 äggulor
0,75 dl socker
1 lime, rivet skal och saft
1,5 dl vispgrädde
mandelbiskvier till servering
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i minst 5 minuter. Vispa äggulor och strösocker fluffigt. Vispa upp grädden i en annan bunke. Pressa ur all saften ur limen och riv skalet. Häll över den lilla limevätskan du får i en liten kastrull, och hetta upp det. Det går fort, så passa noga! När det nästan kokar, ta det av värmen och rör ner gelatinbladen. Rör ner gelatinlimen i äggsmeten, och vänd sedan ner grädden och rör om. Häll upp fromagen i portionsformar och låt stå till sig i kyle

Chokladmuffins

Jag bakade chokladmuffins idag :D Jag bestämde mig för att göra dem som får, har sett såna nångång innan lite här och var.
De ser nästan lite mer ut som hästar, va? xD
Jag använde mitt favoritrecept på chokladmuffins :)

Schacktårta

Den här tårtan gjorde jag till min pojkvän när han fyllde år igår :)
Bottnarna är tigerkaka, eftersom jag vilel den skulle se lite "schackig" ut på insidan också, och mellan lagren finns det jordgubbsmousse. Och runomkring chokladganache, rutorna är marsipan!

Studenttårta

Usch vad lat jag är att uppdatera här! Jag har ju bakat grejer!

Här kommer i alla fall min systers studenttårta :D





Tårtan är en vanlig sockerkaka något mindre sats eftersom jag ville ha mittersta botten som kladdkaka :)

Tårtan är fylld med daimganache och mosade jordgubbar.

Daimganache:

3 dl vispgrädde
150 daimchoklad
50 gram ljus blockchoklad

Man kokar upp grädden, har i hackad choklad och rör runt tills den smälter, och låt glasyren stelnai kylskåp några timmar tills den är sval, sen kan man vispa den fluffig med elvisp. :D

Dekorerad med marsipan!

Pavlovatårta

Jag gjorde ju en liten pavlovatårta i veckan :D Jag har länge tänkt på att prova det. Hade fått nån knasig idé om att det skulle vara avancerat och det var det ju absolut inte.

Jag följde detta recept: Länk fast utan lemoncurden.



Pavlovabotten:

4 äggvitor
2 dl strösocker
1 msk maizenamjöl
1 tsk ättikssprit (12 %)

1. Sätt ugnen på 140 grader. Vispa äggvitorna till riktigt styvt skum.

2. Rör ner sockret och fortsätt vispa tills smeten blir glansig och går att forma till toppar med vispen.

3. Tillsätt maizenamjöl och ättikssprit, rör om väl.

4. Fös ut smeten på ett smort och rejält mjölat bakplåtspapper i en så jämn cirkel som möjligt.

5. Grädda i cirka 1 timme och 15 minuter. Stäng av värmen och låt tårtbottnen stå kvar i ugnen minst ett par timmar eller över natten. Det går också bra att förvara den på annan torr plats.

Jag garnerade med vispgrädde och olika frukter och bär. :D

RSS 2.0
Bloggerfy Splinx