Pavlovatårta

Jag gjorde ju en liten pavlovatårta i veckan :D Jag har länge tänkt på att prova det. Hade fått nån knasig idé om att det skulle vara avancerat och det var det ju absolut inte.

Jag följde detta recept: Länk fast utan lemoncurden.



Pavlovabotten:

4 äggvitor
2 dl strösocker
1 msk maizenamjöl
1 tsk ättikssprit (12 %)

1. Sätt ugnen på 140 grader. Vispa äggvitorna till riktigt styvt skum.

2. Rör ner sockret och fortsätt vispa tills smeten blir glansig och går att forma till toppar med vispen.

3. Tillsätt maizenamjöl och ättikssprit, rör om väl.

4. Fös ut smeten på ett smort och rejält mjölat bakplåtspapper i en så jämn cirkel som möjligt.

5. Grädda i cirka 1 timme och 15 minuter. Stäng av värmen och låt tårtbottnen stå kvar i ugnen minst ett par timmar eller över natten. Det går också bra att förvara den på annan torr plats.

Jag garnerade med vispgrädde och olika frukter och bär. :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0