Pizzabullar (salami och tonfisk)
Nu är det ju inte så att vi BARA ska äta sötsaker på lajvet, så jag gjorde även några pizzabullar att ta med. Väldigt praktiskt.
Ingredienser:
50 g jäst
5 dl mjölk
3 msk olja
1 tsk salt
1 ägg
13 dl vetemjöl
Fyllning 1:
Riven ost
Ketchup
Salami
Persilja
Paprikakrydda
Fyllning 2:
Ketchup
Riven ost
Tonfisk
Spenat
Paprikakrydda
1. Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i lite av mjölken och tillsätt sedan resten av mjölken. Rör ner olja, salt, och ägg. Rör ner vetemjölet och arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i en timme.
2. Tag upp degen på mjölad bänk och arbeta ihop den. Dela degen i två delar och kavla ut varje del. Bred på ketchup. Strö över de andra ingredienserna. Rulla ihop degen och skär i bitar. (gör sedan likadant med fyllning 2)
3. Sätt ugnen på 225°C.
4. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
5. Grädda bullarna mitt i ugnen 12 - 15 minuter.
6. Låt bullarna svalna på galler.
Ingredienser:
50 g jäst
5 dl mjölk
3 msk olja
1 tsk salt
1 ägg
13 dl vetemjöl
Fyllning 1:
Riven ost
Ketchup
Salami
Persilja
Paprikakrydda
Fyllning 2:
Ketchup
Riven ost
Tonfisk
Spenat
Paprikakrydda
1. Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i lite av mjölken och tillsätt sedan resten av mjölken. Rör ner olja, salt, och ägg. Rör ner vetemjölet och arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i en timme.
2. Tag upp degen på mjölad bänk och arbeta ihop den. Dela degen i två delar och kavla ut varje del. Bred på ketchup. Strö över de andra ingredienserna. Rulla ihop degen och skär i bitar. (gör sedan likadant med fyllning 2)
3. Sätt ugnen på 225°C.
4. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
5. Grädda bullarna mitt i ugnen 12 - 15 minuter.
6. Låt bullarna svalna på galler.
Kommentarer
Trackback