Chokladbiskvier

Ingredienser till ca 13 st biskvier
Bottnarna:
100 g mandelmassa
1,5 dl socker
2 äggvitor
Smörkräm:
150 g margarin
5 dl florsocker
2 äggulor
4 tsk kakao (eller 6 msk oboy)
200 gram blockchoklad till överdraget.
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda samman mandelmassan med sockret och äggvitorna. Elvisp funkar bra. Klicka ut massan (ca 1 msk per botten) på bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 13 minuter.
Rör samman det rumsvarma smöret med florsockret, äggulan och kakaon till en smidig smörkräm. Bred ut en klick smörkräm på undersidaorna av de kalla bottnarna. Låt de stå ett tag i kylen så att smörkrämen blir riktigt kall.
Smält chokladen. Doppa biskvierna i chokladen så att fyllningen täcks. Låt stå i kylen ett tag så att chokladöverdraget stelnar.
Kommentarer
Trackback