Marsipantårta med hallongrädde
Jag gjorde en tårta till personalen jag har haft praktik hos de senaste månaderna. :)
Företaget heter Xerman, därav texten.
Bottnen är vanlig sockerkaka fylld med hallongrädde.
Recept sockerkaka:
225 gram smör
3 ägg
2 ½ dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Smöra och mjöla en sockerkaksform.
Smält smöret. Vispa ägg och socker.
Blanda vetemjöl och bakpulver noga.
Blanda ihop allt till en smet.
Bred ut smeten jämt i formen och grädda kakan i 175-200 grader i cirka 40 minuter.
Vispa 1,5 dl grädde och blanda med 3 dl hallon.
Skär upp kakan i två delar och bre hallongrädden över den ena halvan. Lägg på den andra halvan.
Täck kakan med marsipan.
Företaget heter Xerman, därav texten.
Bottnen är vanlig sockerkaka fylld med hallongrädde.
Recept sockerkaka:
225 gram smör
3 ägg
2 ½ dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Smöra och mjöla en sockerkaksform.
Smält smöret. Vispa ägg och socker.
Blanda vetemjöl och bakpulver noga.
Blanda ihop allt till en smet.
Bred ut smeten jämt i formen och grädda kakan i 175-200 grader i cirka 40 minuter.
Vispa 1,5 dl grädde och blanda med 3 dl hallon.
Skär upp kakan i två delar och bre hallongrädden över den ena halvan. Lägg på den andra halvan.
Täck kakan med marsipan.
Kommentarer
Postat av: Johanna
Men gud vad fin!! ^^ och hallongrädde is the shit! :P
jag gjorde dessa idag: http://www.recepten.se/recept/chokladkola.html
och hahahah :p jag orkade inte lägga små bitar i bakplåtspapper så jag la alla små bitar på en tallrik ;) JA! Dem sitter fast där nu. men sedan har jag kommit på världens bästa namn till dem nämligen: "Johannas kola - värd att kämpa för" XD
Postat av: ellen
Fin! Älskar marsipan!
Trackback