Marsipantårta med hallongrädde

Jag gjorde en tårta till personalen jag har haft praktik hos de senaste månaderna. :)
Företaget heter Xerman, därav texten.

Bottnen är vanlig sockerkaka fylld med hallongrädde.



Recept sockerkaka:

225 gram smör
3 ägg
2 ½ dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Smöra och mjöla en sockerkaksform.
Smält smöret. Vispa ägg och socker.
Blanda vetemjöl och bakpulver noga.
Blanda ihop allt till en smet.
Bred ut smeten jämt i formen och grädda kakan i 175-200 grader i cirka 40 minuter.


Vispa 1,5 dl grädde och blanda med 3 dl hallon.
Skär upp kakan i två delar och bre hallongrädden över den ena halvan. Lägg på den andra halvan.
Täck kakan med marsipan.

Kommentarer
Postat av: Johanna

Men gud vad fin!! ^^ och hallongrädde is the shit! :P

jag gjorde dessa idag: http://www.recepten.se/recept/chokladkola.html

och hahahah :p jag orkade inte lägga små bitar i bakplåtspapper så jag la alla små bitar på en tallrik ;) JA! Dem sitter fast där nu. men sedan har jag kommit på världens bästa namn till dem nämligen: "Johannas kola - värd att kämpa för" XD

2010-10-27 @ 19:59:14
URL: http://johannabergvall.blogg.se/
Postat av: ellen

Fin! Älskar marsipan!

2010-11-21 @ 21:33:45
URL: http://ellencsordas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0