Smörgåstårta

Det här receptet har min mamma använt till smörgåstårta så länge jag kan minnas. Jag gillar det så mycket så jag har faktiskt aldrig provat något annat, tårtan blir alltid lika saftig och god.



Ingredienser för 4-6 personer:

Vitt formbröd - börja med att placera ut så stor tårta du vill ha med bröden. Cirka 4-6 stycken.
Koka 6 dl vatten med en köttbuljongtärning. Fördela halva vätskan med sked över bröden.

Innehåll:
1 burk creme fraiche
2 msk chilisås
1 burk tonfisk
3 kokta ägg
1 tsk salt
1 burk majonnäs

Koka äggen. Vispa ihop alla ingredienser.
Hacka äggen och ha i gegget.
Bred över halva smeten på bröden.



Lägg över ett till lager bröd. Häll andra halvan av buljongvätskan över.
Smeta öve det sista av smeten och ha på det sista brödlagret. Nu till majonnäsen som ska sitta över hela tårtan. Det är bara att bre över.

Dekoration:
Här kan du ju använda vad du gillar själv och som passar in. Jag dekorerade med ägg, räkor, salami, gurka och tomat och dill.


Kommentarer
Postat av: sofie

ser delicious ut! har aldrig provat en fisk-smörgåstårta tidigare, tror det blir dags att kavla upp ärmarna å prova på denna recept :)

2011-01-15 @ 09:40:55
URL: http://smakupplevelsen.blogg.se/
Postat av: Jenny

Smaskens... Vad för tonfisk använder du? I vatten eller i olja eller vad? Vill gärna göra samma!

2011-01-16 @ 22:01:18
Postat av: Sabina

Jag använder finfördelad tonfisk i vatten, fast jag häller bort vattnet så klart ^^

2011-01-17 @ 08:15:49
Postat av: lovisa/polichinelle

åhå smörgåstårta! det var länge sedan. ser gott ut, även om jag såklart skulle äta en vegetarisk variant. kram!

2011-01-18 @ 00:18:23
URL: http://polichinelle.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0