Rårakor
Man skulle kunna tro att jag har gjort våfflor igen! Men det är det inte det är rårakor. Mamma brukade göra det när jag var mindre, fast i stekpanna. Jag testade att göra dom i våffeljärn, och det blev lika bra det. (och finare) Rårakor är en väldigt lätt maträtt att göra.
Ingredienser:
7-8 stora potatisar
1 gul lök
2 ägg
0,5 dl flytande margarin
Salt
Svart och vitpeppar
Skala potatisen och riv grovt på rivjärn. Hacka löken i små bitar och blanda med ägg och margarin och potatisen. (Kan vara en idé att krama ur vätskan ur den rivna potatisen.) Krydda och sen är det bara att steka i våffeljärn eller stekpanna till en gyllenbrun färg. :)
7-8 stora potatisar
1 gul lök
2 ägg
0,5 dl flytande margarin
Salt
Svart och vitpeppar
Skala potatisen och riv grovt på rivjärn. Hacka löken i små bitar och blanda med ägg och margarin och potatisen. (Kan vara en idé att krama ur vätskan ur den rivna potatisen.) Krydda och sen är det bara att steka i våffeljärn eller stekpanna till en gyllenbrun färg. :)
Kommentarer
Postat av: Diana
Vad annorlunda att göra dem i våffeljärnet! Då ser det ju mycket roligare ut än att bara steka dem!
Postat av: Sofia Werlin - mitt liv med LCHF
SV: jag gjorde uppskrivningen igår men väntade med att skriva om det i bloggen.
Postat av: Kitty's Closet
- synd :(
Postat av: Lisen
Våffeljärn vad smart!
Kommer ihåg att jag och mamma skulle göra dem när jag var liten, i stekpanna. vad jag minns blev de inte bra alls xD haha
Fin blogg du har förresten! Massa gott och fint!
Trackback