Devil's food cupcakes

Jag hittade det här receptet på bambis blogg. Och jag ångrar lite att jag provade det för hon skojade inte när hon sa att man inte kan sluta äta dem xD Sinnesjukt goda! Ni vet sånadär chokladmuffins man kan köpa i affärer som har någon krämig vit fyllning inuti? Så smakar de och jag ÄLSKAR de muffinsen!

24 st.
170 g smör, rumstempererat
3 ½ dl farinsocker
2 1/4 dl socker
3 ägg
4 3/4 dl vetemjöl
1 ½ tsk bikarbonat
2 ½ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
3 ½ dl grädde
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Vispa smöret tills det är mjukt och smidigt. Tillsätt farin- och strösocker och vispa tills et blir fluffigt.
3. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt mellan varje.
4. Häll sedan vetemjöl, bikarbonat, kakao, vaniljsocker och salt i omgångar tillsammans med grädde.
5. Häll smeten i formar och grädde i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
Caramel frosting
225 g smör, rumstempererat
11 dl florsocker
3 ½ dl farinsocker
1 dl mjölk
2 msk mörk sirap
2 tsk vaniljsocker
1. Vispa smöret tills det är mjukt och smidigt.
2. Tillsätt båda sockersorterna i omgångar och vispa i cirka två minuter med elvisp.
3. Tillsätt mjölk och sirap och vispa tills frostingen får bra konsistens (ca 5 minuter)
24 st.
170 g smör, rumstempererat
3 ½ dl farinsocker
2 1/4 dl socker
3 ägg
4 3/4 dl vetemjöl
1 ½ tsk bikarbonat
2 ½ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
3 ½ dl grädde
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Vispa smöret tills det är mjukt och smidigt. Tillsätt farin- och strösocker och vispa tills et blir fluffigt.
3. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt mellan varje.
4. Häll sedan vetemjöl, bikarbonat, kakao, vaniljsocker och salt i omgångar tillsammans med grädde.
5. Häll smeten i formar och grädde i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
Caramel frosting

225 g smör, rumstempererat
11 dl florsocker
3 ½ dl farinsocker
1 dl mjölk
2 msk mörk sirap
2 tsk vaniljsocker
1. Vispa smöret tills det är mjukt och smidigt.
2. Tillsätt båda sockersorterna i omgångar och vispa i cirka två minuter med elvisp.
3. Tillsätt mjölk och sirap och vispa tills frostingen får bra konsistens (ca 5 minuter)

Fladdermus!

Tänkte bara kika in här och slänga upp en bild på en liten tårta jag gjorde hemma igår för att jag blev exceptionellt sugen på tårta :D
Det är chokladmousse, vispgrädde och jordgubbssylt som fyllning. Nom nom nom!

Finska grisar

Idag var jag hemma hos min mamma. :D Hon lärde mig baka en finsk specialite, finska grisar, jag är uppväxt med att kunna köpa såna överallt, men här i Sverige finns de ju inte.

Detta är mitt bidrag till månadens sötsak med temat hemifrån, jag tycker det passar perfekt eftersom både jag och grisarna kommer från finland. :D
Receptet är hemligt ;)

Fazer kladdkaka

Igår när jag städade mitt bakskåp noterade jag ett recept på kladdkaka på Fazer mörk blockchoklad. :D Och eftersom jag just för tillfället var väldigt sugen på choklad provade jag det.
Och det blev helt superawesome! Faktiskt den bästa kladdkakan jag nånsin ätit!
Att använda bara mörk choklad istället för kakao är uppenbarligen en vinnare. :D

RSS 2.0
Bloggerfy Splinx