Små rosa bakelser

Mitt bidrag till Månadens sötsak. :D
Jag gjorde dessa minibakelser förra helgen, fyllda med chokladgrädde nom nom!
Jag passade på att använda mina hjärtformade silikonformar som jag fick i julklapp, de var jättebra, kakorna lossnade hur bra som helst!



Jag brukar använda majsmjöl för att kavla ut marsipanen och tyvärr har inte den sugits in marsipanen ännu när jag tog bilden.

Ingredienser 6 stycken små bakelser:

3 ägg
2 dl socker
2dl mjölk
1 msk vaniljsocker
1 msk citronsaft
50 g mjukt smör
1 tsk bakpulver
2 dl mjölk eller vatten
2,5 dl mjöl

Vispa alla ingredienser och fyll små formar.
Grädda i 15-20 minuter på 200 grader.

Chokladgrädde:
1 dl vispad grädde
100 gr smält blockchoklad.

Vispa ihop och ställ i kylskåp ett tag.

Vänta tills kakorna svalnat och, skär dem i två bitar och fyll med chokladgrädde.
Bre marsipantäcke över. :)


Temat är rosa denna månaden på Månadens sötsak.



Kladdmuffins med jordgubbsglasyr

Idag bjöd jag på fika på jobbet. :D Vi har börjat ha fika-onsdagar och turas om att ta med, vilket jag tycker är väldigt skoj så jag får tillfälle att baka!

Så dessa hade jag med mig och jag fick jättemånga uppskattande kommentarer. ^^




Receptet blir 8 stycken stora muffins.

Ingredienser:

3 ägg
4 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
5 msk kakao
3 dl mjöl
2 dl smält smör

Jordgubbsglasyr:
8-10 stycken jordgubbar
5 msk kesella vanilj eller naturell

Först blandas ägg, socker och vaniljsocker. Ha i de andra ingredienserna och vispa.
Fördela smeten i 8 stora amerikanska muffinsformar.

Grädda i 200 grader i ca 10-20 min.

Jordgubbssmeten:

Mosa först jordgubbarna. Blanda ihop det med Kesella. Ställ i frysen en stund och glasera sedan så är det inte så rinnigt.
Dekorera med bär eller godis. :D

Spenatpasta

Jättegott recept som jag hittade här. Jag blir lite trött på vanlig pasta ibland och det här var en piffig idé för mer välsmakande pasta. :)



500 g lax i 4 bitar
salt och peppar och gärna lime att krydda med
2 dl pasta
300 g fryst spenat
2 dl matgrädde
1 fiskbuljongtärning
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
120 g fetaost
Gör så här:
  1. Koka pastan.
  2. Stek laxen försiktigt och krydda med salt och peppar.
  3. Ta upp laxen och fyll pannan med spenat, fräs lite och häll på grädde, pressad vitlök, buljong, sambal och smaka av.
  4. Rör ner spenaten i pastan och smula i fetaosten.
  5. Servera med laxen och sallad.

RSS 2.0
Bloggerfy Splinx