Rabarberkräm

Bästa sommarlunchen! <3

Ingredienser:

2-3 rabarber
3 dl vatten
0,5 dl strösocker
1,5 msk potatis eller maizenamjöl


1. Skölj och skala rabarber. Skär i små bitar.

2. Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarber. Låt koka 4-5 min tills rabarbern delar sig.

3. Blanda ut potatismjölet i lite kallt vatten. Häll i kastrullen samtidigt som du rör om. Låt krämen koka upp och tjockna.


Chokladkaka med kaffeglasyr

Jag dricker inte kaffe för jag har aldrig förstått mig på smaken, däremot älskar jag bakverk med kaffesmak! Så här kommer ett recept med just det som jag har improviserat fram. :)


Ingredienser:

3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
150 g smält smör
2 ägg
1,5 dl kaffe

Glasyr:
0,5 dl kaffe
6-8 dl florsocker
chokladströssel

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en kakform.

2. Blanda alla torra ingredienser.

3. Rör ner smöret och äggen.

4. Blanda i kaffet

5. Häll smeten i formen och grädda ca 40 minuter.

6. Vispa ihop glasyren och vänta tills kakan är kall innan du dekorerar!



Pizzawraps

Det här är en väldigt snabb måltid för den som är lite lat och den är dessutom jättegod!

Du behöver:

4 tortillabröd/wraps
Tomatpure
Skivad skinka
Skivade champinjoner
Grillkrydda
Riven ost

1. Lägg ut bröden på bakplåtspapper på en plåt.
2. Bre över tomatpure.



3. Lägg på den skinkbitarna och champinjonerna, strö över osten och krydda.



4. Värm i ugn 225 grader tills osten har smält (cirka 8 minuter) och servera!


Pizzabullar (salami och tonfisk)

Nu är det ju inte så att vi BARA ska äta sötsaker på lajvet, så jag gjorde även några pizzabullar att ta med. Väldigt praktiskt.

Ingredienser:

50 g jäst
5 dl mjölk
3 msk olja
1 tsk salt
1 ägg
13 dl vetemjöl

Fyllning 1:

Riven ost
Ketchup
Salami
Persilja
Paprikakrydda

Fyllning 2:
Ketchup
Riven ost
Tonfisk
Spenat
Paprikakrydda

1. Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i lite av mjölken och tillsätt sedan resten av mjölken. Rör ner olja, salt,  och ägg. Rör ner vetemjölet och arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i en timme.
2. Tag upp degen på mjölad bänk och arbeta ihop den. Dela degen i två delar och kavla ut varje del. Bred på ketchup. Strö över de andra ingredienserna. Rulla ihop degen och skär i bitar. (gör sedan likadant med fyllning 2)
3. Sätt ugnen på 225°C.
4. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
5. Grädda bullarna mitt i ugnen 12 - 15 minuter.
6. Låt bullarna svalna på galler.



Chokladrulltårta med smörkräm

Det här är en helt klart en av världens godaste kakor så har du inte provat den måste du göra det!

Detta behöver du:

3 ägg
1,5 dl socker
1 tsk bakpulver
3 msk kakao
1 dl potatismjöl

Fyllning:

150 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

1. Vrid ugnen till 200 grader.
2. Vispa ägg och socker och spara en äggula till fyllningen.
3. Tillsätt de torra ingredienserna.
4. Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt och bred ut smeten.
5. Grädda i cirka 5-7 minuter och låt svalna.
6. Vispa ihop fyllningen. Smöret bör vara rumsvarmt.
7. När kakan är sval flytta över den på ett annat bakplåtspapper så att undersidan ligger uppåt.
8. Bre över krämen och rulla ihop kakan.
9. Lägg i kylskåpet för att kallna.



Blåbärskaka

Nästa vecka åker jag i på lajv så den här dagen ägnas åt förberedelser i bakväg. :)
Jag började med en blåbärskaka.

Ingredienser:
3 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
75 gr smör (kallt)
1 dl blåbärssylt

1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
2. Blanda bakpulver och vetemjöl och rör sedan ner blandningen med ägg och socker.
3. Smörj en ugnsform
4. Häll smeten i formen och blanda in blåbärssylten i smeten
5. Hyvla tunna smörskivor med hjälp av en osthyvel över smeten.
6. Grädda ca 20-25 minuter i 200 grader.




Kladdig kladdkaka

Det är sällan jag lyckas få till en kladdig kladdkaka. Tror att det är nån fel på vår ugn ;P
Recepttips mottages gärna då jag aldrig blir riktigt nöjd med någon kladdkaka.

Här kommer i alla fall receptet på den jag gjorde idag.

2 ägg
2,5 dl socker
5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt


1. Smält smöret i en kastrull

2. Vispa ägg och socker tills det blir poröst

3. Blanda samman med resten av ingredienserna.

4. Häll ner smeten i en smörad och bröad form.

5. Ät upp smeten som finns kvar.



6. Grädda i 15-20 minuter  i 175 grader.



Den blev nästan för kladdig, men god och fick klart godkänt av min fästman :)

Sabinas chokladkakor

Idag hade jag lust att baka men hade bara ett ägg hemma så idén att baka mockarutor gick i stöpet.
Jag utvecklade istället ett eget recept på chokladkakor.




Detta är vad du behöver:


1 dl socker
100 g smör (osmält)
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
3 msk kakao
1 dl havregryn
50 g blockchoklad

Jag är inte så mycket för att ta en sak i taget så jag rörde bara ihop alla ingredienser, hackade upp chokladen och blandade i. Sen tar du en matsked och klickar ut på bakplåtspapper.

Ugnen ska vara på 200 grader och gräddningen tar cirka 5-10 minuter.


RSS 2.0
Bloggerfy Splinx