Rabarberkräm
Bästa sommarlunchen! <3
Ingredienser:
2-3 rabarber
3 dl vatten
0,5 dl strösocker
1,5 msk potatis eller maizenamjöl
1. Skölj och skala rabarber. Skär i små bitar.
2. Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarber. Låt koka 4-5 min tills rabarbern delar sig.
3. Blanda ut potatismjölet i lite kallt vatten. Häll i kastrullen samtidigt som du rör om. Låt krämen koka upp och tjockna.

Ingredienser:
2-3 rabarber
3 dl vatten
0,5 dl strösocker
1,5 msk potatis eller maizenamjöl
1. Skölj och skala rabarber. Skär i små bitar.
2. Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarber. Låt koka 4-5 min tills rabarbern delar sig.
3. Blanda ut potatismjölet i lite kallt vatten. Häll i kastrullen samtidigt som du rör om. Låt krämen koka upp och tjockna.

Kommentarer
Postat av: Diana
Rabarber är sommar! Fick du som liten också doppa dem i strösocker om gnaga? :)
Postat av: Diana
Sv: nääää, de var ju sockret som gjorde de sura svårtuggade pinnarna värt att äta! :)
Postat av: Michis svarar
Gud så gott!
sv: ja kanske det är, men så har det inte varit i min umgängeskrets =)
Postat av: simone
inte heelt dumt det :D jag brukar dock göra min utan socker så jag kan äta det varje dag :D
Trackback