Bröllopstårta

För 3 månader sen gifte jag mig :D
Det var egentligen tänkt att jag skulle göra tårtan, men ju närmre bröllopsdatumet det blev, desto mer stressad blev jag såg till slut bestämde jag mig för att damerna på min gamla praktikplats skulle göra den. Och bra blev det!
 
 
Fyllningen bestod utav Daimfluff och hallon med vispgrädde. :) Riktigt gott!
Vi beställde tårtan från Coop Extras bageri i Västerås.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pumpa

 
Den här tårtan ville någon ha receptet på :) Tyvärr är tårtan tyvärr gul på bilden, i verkligheten var den orange.
 
Bottnen är en massivt chokladig tårta, nämligen Death by chocolate!
 

Kakbotten:

220g mörk choklad
130g smör
200 g socker
4 ägg
1 dl mjöl
4 msk kakao
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 msk creme fraiche

 

Fyllning: 1,5 dl vispad grädde
250 g smält mörk choklad

Ugn: 180 grader

Eftersom jag ville göra en pumpa använde jag en sånhär bakform:

 

Smörj bakformen du vill använda.


Vispa ägg tillsammans med socker, blanda med mjöl, kakao, bakpulvrer och vaniljpulver.
Blanda försiktigt ner den smälta chokladen med smält smör och creme fraiche i ägg/mjölblandningen. Häll ner i formen.

Grädda i 45 minuter ungefär.

Dela kakan i två delar och fyll med gräddkrämen.


Gräddkräm: Värm grädden i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och blanda ner den hackade chokladen, rör om väl tills chokladen har smält och blandat sig med grädden. Grädden bör stå i några timmar och tjockna till sig.


En hög med bakverk!

Eftersom jag har varit inaktiv sedan oktober på denna blogg, har jag ju hunnit baka en heeeeel del.
Jag tänkte att det kunde vara kul att ladda upp bilder på detta, så nu blir det en hel drös med bilder.
Säg till om det är något specifikt ni vill ha receptet på så kan jag ju göra ett eget inlägg med det sedan. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Munkar

Dags för ett inlägg här nu tycker jag :D
Jag provade baka munkar idag, första gången jag gjorde det själv, så jag var rädd at tdet skulle bli degigt inuti men det blev helt perfekt!
 
 
Jag följde Leilas grundrecept på munkar :)
länk

Gothbakery

Hello, long time no see!
 
Jag har tyvärr inga planer på att återuppliva Sabina bakar. 
Jag har dock startat upp en annan typ av bakblogg som jag aldrig nämnt på något ställe alls förrän nu.
 
Den heter http://gothbakery.blogspot.se/ och är helt nischad mot goth och halloweenbakverk. Jag uppdaterar inte så ofta men om ni vill kan ni ju kika in ibland. :)
 
 
Om jag återupptar mitt bak och matbloggande igen så kommer jag göra det på blogspot.se med ny adress.
Jag är väldigt trött på blogg.se och deras ohjälpsamma webmasters. Men när den dagen kommer säger jag till.
 
Ha det bra tills vidare :D

Hej då på ett tag

Jag har tänkt på detta ett par veckor nu och till slut har jag bestämt mig.
Jag tänker för ett tag framöver sluta bak och matblogga. Sen jag slutade min bagar och konditorutbildning har bakbloggandet till största del gett mig ångest. Jag känner en press över att allt måste se snyggt och perfekt ut eftersom jag är utbildad, jag jämför mig med andra bakbloggare och vill inte ens fota det jag bakar längre.
 
Jag vill inte att glädjen med att baka ska försvinna på grund av det här, så jag tror det här är det bästa att göra. Jag tror de flesta bloggare nångång kommer till en punkt när de undrar; gör jag det här för min egen skull, eller för andras?
 
Min bakblogg startade som en sida för mig själv där jag skulle spara mina favoritrecept, men jag har dragit i från det nu och känner alltför mycket att jag MÅSTE åstadkomma något för att inte tappa följare.
Det är inte det sättet jag nånsin har velat blogga på så jag säger hej då på ett tag helt enkelt. :)
 
Vill ni följa mig på andra ställen är min andra blogg här och min bilddagbok här.
 
Kanske kommer jag tillbaka nångång, kanske inte :)
Nu ska jag bara fokusera på det roliga med bakning, utan att BEHÖVA fota eller göra en perfekt spritsad cupcake.
 

Kycklingroulader

Sista receptet för idag..
Min syster och jag gjorde dessa kycklingroulader en dag. 
 
 
 
Sådärja, nu är jag ikapp igen. Jag har haft lite ångest över att jag inte har varit inne här och uppdaterat med saker jag faktiskt lagat.

Olivscones

Jag gjorde olivscones till frukost för ett tag sedan. Receptet kommer ursprungligen från scones.se
 

Recept:

2,5 dl mjölk
75 g smör
2 msk olivolja
1 dl oliver, svarta, gröna eller blandat
1,5 dl riven ost
4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 dl grahamsmjöl
7 dl vetemjöl
Gör så här:

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.

Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet tillsammans med olivoljan. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner mjölken, oliverna och 1 dl av osten och rör ihop till en deg. Rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.

Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel. Strö ut resten av osten på sconesen.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. 


Äppelknyten

Lite bullbak blev det förra veckan. :D 
Bullar fyllda med äppelmos istället för kanel och socker.
 
Däremot dekorerade jag dem med kanel och socker efter jäsningen så de fick en knaprig yta.
 
De var jättegoda men totalt omöjliga att fota!
 
 
 

Browniegodbitar

För 2 veckor sen tror jag gjorde jag de här godbitarna, och tog mig i kragen att ladda upp receptet nu :)

 

Jag gjorde brownies efter det här receptet fast utan nötter:

När kakan svalnat skar jag upp den i rutor, skar upp varje ruta och fyllde dem med vispad grädde blandat med vaniljkräm. Sedan doppade jag bitarna i choklad. :)


Bloggtips!

Jag tänkte faktiskt skriva nu och tipsa om en väns nystartade blogg! :D
Hon ska nämligen baka sig igenom boken 7 sorters kakor, och sedan blogga om det. På samma sätt som huvudpersonen i filmen Julie och Julia gjorde med en kokbok. Har ni inte sett filmen så rekommenderar jag er att snarast göra detta!
 
 
För nåt år sen när jag hade sett filmen så blev jag också superinspirerad och ville göra det, jag valde till och med en bakbok men sen tog jag aldrig itu med det tyvärr inte en enda recept har jag gjort ur den stackars lilla boken!
 
Så jag tycker ni ska kika in på hennes blogg genast och följa hennes resa genom 7 sorters kakor!
 
http://lillalandetfika.blogg.se/

Hela Sverige bakar

Nu har jag sett det första avsnittet av Hela Sverige bakar. Ska bli väldigt roligt att följa det programmet. Jag var ju på intervju för det, men kom tyvärr inte vidare, jag tror det hade varit riktigt kul att vara med. :) 
 
 
Jag blev jättechockad över hur lite koll deltagarna verkade ha över prinsesstårtan och att en del till och med sa rent ut att de aldrig bakar tårtor, eftersom när jag var på intervju verkade det vara väldigt viktigt att man var insatt i de flesta typer av bakverk.
 
Just nu hejar jag på Nina Hermansen, jag tycker hon verkar så snäll, haha!
 
Vad tyckte ni om programmet?

Rice krispies treat

Min syster hälsade på i helgen och vi bestämde oss för att prova göra Rice krispiers treat.

Recept lånat från Bakglädje :D

 

Såhär gör du:

3 msk smör
300 g marshmallows
1,5 liter rice krispies
Smält smöret i en kastrull på låg värme. Häll i marshmallows och smält dem under omrörning, se till att blandningen inte bränns i botten på kastrullen. När allt är smält tas kastrullen från plattan och rice krispies hälls i. Blanda ordentligt. Ta ur smeten och lägg i en smörad form. Blöt händerna med vatten och tryck sedan ut massan i formen. Låt kallna och skär sedan i önskad storlek. Förvara i tätslutande burk i 2-3 dagar.

 

Vi spritsade på lite smält mörk blockchoklad också. 

Det var verkligen supergott!


Hallongrottor

Förra veckan gjorde jag lite hallongrottor :D

Mest för att jag ville ta reda på vad som blir snyggast, med eller utan formar. Jag tycker faktiskt utan!


Ingredienser cirka 15 stycken 

4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör 

Fyllning
1 dl fast hallonsylt (jag hade inte det hemma så jag tryckte i ett hallon i varje istället)

Starta ugnen på 200 grader.
Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär smöret i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg.
Forma degen till bollar på plåtar. Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. 


Lax och ostsås med pasta

Idag skapade jag ur eget huvud en måltid som blev så fantastiskt bra att jag vill spara receptet här för framtida behov :D
 
 
Ingredienser:
 
400 g fryst lax
1 krm citronpeppar
1 krm salt
1 krm paprikakrydda
1 krm svartpeppar
2 2 msk hummerfond
2 msk smör
3 msk mjöl
2 dl riven ost
2,5 dl matgrädde
1 dl vatten
 
Tina upp laxen under dagen. Stek den och krydda med svartpeppar.
Gör en sås av hummerfond, smör, mjöl, matgrädde och vatten, genom att smälta smöret, vispa i mjölet, ha i vätskan, osten och sedan krydda! Låt det koka upp.
Koka upp pastan. Häll över såsen på laxen och blanda ihop. 
Servera med pastan! :D

Presentation

Min profilbild

Sabina

Välkommen till min mat och bakblogg! Här hittar du massa olika recept på bakverk och godis! (Vadå, jag är inte alls sockerberoende?)
Jag har i många år älskat att baka och är sedan ett år tillbaka även utbildad konditor och bagare. Just nu jobbar jag som biträde i skolkök men letar ivrigt efter ett jobb inom konditoribranschen!
Kontakta mig på [email protected] om något undras! Hoppas du vill kika in fler gånger!
RSS 2.0