Olivscones

Recept:
2,5 dl mjölk
75 g smör
2 msk olivolja
1 dl oliver, svarta, gröna eller blandat
1,5 dl riven ost
4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 dl grahamsmjöl
7 dl vetemjöl
Gör så här:
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet tillsammans med olivoljan. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
Blanda ner mjölken, oliverna och 1 dl av osten och rör ihop till en deg. Rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.
Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel. Strö ut resten av osten på sconesen.
Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter.