Tryffel
2 dl vispgrädde
200g mörk blockchoklad
50 gram vitchoklad
1 msk vaniljsocker
1 tsk kaffe
Garnering:
ca 1 msk kakao
(Jag gjorde på oboy istället, kakao är så starkt!)
Koka upp grädden i en kastrull. Bryt chokladen i bitar.
Lägg i dem och låt dem mjukna. Rör om och tag kastrullen från värmen. Smaksätt med vanilj och kaffe.
Låt smeten kallna och stelna några timmar i kylskåp.
Forma kulor av ca 1 msk smet. Rulla dem i kakao.
Jag tyckte att tryfflarna till och med blev för starka efter detta recept. Man kanske borde testa att göra dem i ljus blockchoklad och rulla dem i riven vitchoklad. Det låter ju mycket godare! :)
Tryffel är perfekt att plocka fram till fika. Det låter faktiskt gott med oboy eftersom, som du säger, kakao är starkare. Det måste absolut provas!
Det låter gott med vit choklad :D
Vad gott det låter med vit choklad i. Jag tycker om vanlig tryffel men testar gärna olika varianter.
Gott! Jag gillar inte allt för mörk choklad så jag hade nog gjort som du. :)
Låter jättegott, även om jag nog väljer den mörka och stärka varianten med choklad.
Hej jag länkar till alla som röstar på min sko i Nellys Designa sko tävling
http://blogg.veckorevyn.com/pinsamt/2010/08/01/lankar/
kram Bitte
Åh, vad gott! :)
Jag gillar oftast när det är kraftigt chokladigt. Men annars går det ju hur bra som helst att helt skippa den mörka chokladen och göra på mjölkchoklad. Då brukar jag ha apelsin, banan eller hasselnöt som smaksättning som gör mjölkchokladsmaken rätta! mumsfillibabba!
Gott med tryffel! Bra idé att använda O'Boy istället för kakao om man tycker att det är för starkt.
Kokos fungerar utmärkt att rulla i om man gillar det! Även råsocker, strösocker, finkrossade polkagrisar, allt som är i små bitar! :)