Toscakaka
Den här kakan blev lite smått misslyckad utseendemässigt eftersom jag använde en för liten form, man skulle nog ha använt en sådan där stor 20x30 för att få plats med knäcktäcket ovanpå också. Men god blev den i alla fall.
Ingredienser:
100 gram smör
2 dl mjölk
4 st ägg
4 dl socker
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Knäcktäcket
100 gram smör
0,5 dl socker
2 dl ljus sirap
3 msk vetemjöl
3 msk vatten
150 gram flagad mandel
100 gram smör
2 dl mjölk
4 st ägg
4 dl socker
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Knäcktäcket
100 gram smör
0,5 dl socker
2 dl ljus sirap
3 msk vetemjöl
3 msk vatten
150 gram flagad mandel
Smält smöret och blanda med mjölken. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt smörblandningen. Rör ner mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker.
Häll smeten i långpannan och fördela den jämnt med en slickepott.
Grädda den nätt och jämnt färdig, ca 12 minuter på 225 grader, i nedre delen av ugnen.
Gör knäcktäcket medan bottnen gräddas. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, sirap, mjöl och vatten. Sjud blandningen under omrörning i ca 5 minuter tills den tjocknar. Rör ner mandeln.
Ta ut kakan ur ugnen och bred på ett jämnt lager av knäcktäcket. Grädda kakan högst upp i ugnen tills ytan får färg, ca 15 minuter.
Häll smeten i långpannan och fördela den jämnt med en slickepott.
Grädda den nätt och jämnt färdig, ca 12 minuter på 225 grader, i nedre delen av ugnen.
Gör knäcktäcket medan bottnen gräddas. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, sirap, mjöl och vatten. Sjud blandningen under omrörning i ca 5 minuter tills den tjocknar. Rör ner mandeln.
Ta ut kakan ur ugnen och bred på ett jämnt lager av knäcktäcket. Grädda kakan högst upp i ugnen tills ytan får färg, ca 15 minuter.
Kommentarer
Postat av: AnnaArewesome
Men mums! Min mamma gjorde alltid tosca kaka när hon levde, men nu är det nog 12 år sen jag åt det sist =)
Apråpå knäck, kan du inte ta å göra det och lägga upp ett enkelt recept? :D
Trackback