(Lchf) Cheesecake

En lchf-cheesecake jag gjorde förra veckan. :) Personligen tyckte jag att den smakade för mycket ost, det jag gillar med vanliga cheesecakes är att ostsmaken är blandat med något sött men det förlorar man ju i lchf varianten.



Ingredienser:
3 ägg
5 msk sukrin
1 tsk vaniljsocker
200 g philadelphia
3 dl vispgrädde
1 citron


Dela äggen. Lägg äggulorna i en skål och äggvitorna i en annan. Häll sukrin, citronsaft och vaniljsocker över äggulorna.

Vispa först äggvitorna till ett fast skum med elvisp.

Vispa äggulorna och sukrin till en pösig ljusgul smet, gärna med elvisp.

Blanda i philadelphiaosten.

Vispa grädden i en egen bunke. Rör därefter ner den vispade grädden i äggula-smeten med lägsta hastigheten på elvispen.

Rör försiktigt med en sked ner de vispade äggvitorna.
Ställ in i frysen i 5 timmar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0