Blåbärssnittar
Här hade jag tänkt skriva nåt fyndigt men det är jag för lat för idag så ni får bara receptet och en bild. :'D
Ingredienser:
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl socker
150 g margarin
1 ägg
Fyllning:
4 ägg
2 dl socker
rivet skal av 1 apelsin
250 g kesella
2 dl crème fraiche
5 dl blåbär
Gör så här:
Hacka samman mjöl, bakpulver, socker och margarin i en matberedare.
Tillsätt ägget och arbeta snabbt samman till en deg.
Låt den vila kallt 30 minuter i kylen.
Kavla eller tryck ut degen i en bakplåtspappersklädd långpanna (30x40 cm).
Nagga degen med gaffel och förgrädda i 200° varm ugn i cirka 10 minuter.
Vispa ägg och socker.
Tillsätt apelsinskal, kesella och crème fraiche och rör till en jämn smet.
Häll fyllningen i långpannan och fördela blåbären jämt över hela kakan.
Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 minuter tills kakan stelnat.
Låt kakan svalna och skär den i trekanter med vass kniv.
Ingredienser:
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl socker
150 g margarin
1 ägg
Fyllning:
4 ägg
2 dl socker
rivet skal av 1 apelsin
250 g kesella
2 dl crème fraiche
5 dl blåbär
Gör så här:
Hacka samman mjöl, bakpulver, socker och margarin i en matberedare.
Tillsätt ägget och arbeta snabbt samman till en deg.
Låt den vila kallt 30 minuter i kylen.
Kavla eller tryck ut degen i en bakplåtspappersklädd långpanna (30x40 cm).
Nagga degen med gaffel och förgrädda i 200° varm ugn i cirka 10 minuter.
Vispa ägg och socker.
Tillsätt apelsinskal, kesella och crème fraiche och rör till en jämn smet.
Häll fyllningen i långpannan och fördela blåbären jämt över hela kakan.
Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 minuter tills kakan stelnat.
Låt kakan svalna och skär den i trekanter med vass kniv.
Kommentarer
Trackback