Langos
Jag har aldrig smakat langos innan, men jag har hört att det brukar säljas på marknader och festivaler? Så hittade jag ett recept på ica.se och ville prova. :D
Jag vet ju inte hur de "ska" smaka men jag tyckte det blev väldigt bra med det här receptet i alla fall.

Ingredienser:
25 g jäst
3 dl vatten
1 stor kokt potatis
1 tsk salt
7 dl vetemjöl special
1 dl mjöl till utbakning
5 dl olja till fritering
Fyllning
2 dl gräddfil
2 klyftor vitlök
salt
hackad rödlök
1 burk röd stenbitsrom
1. Rör ut jästen i ljummet vatten och blanda med riven potatis, salt och vetemjöl. Arbeta till en slät blank, ganska lös deg som får jäsa 35-40 min.
2. Ta upp degen på mjölat bakbord. Arbeta in lite mer mjöl och dela degen i 16 bitar (för 16 port). Kavla ut dem till ovaler, ca 15 cm långa. Låt dem jäsa ca 10 min på väl mjölat bakplåtspapper.
3. Häll 3-4 cm olja i en tjockbottnad panna och låt den bli het. Prova med en liten bit vitt bröd.
4. Fritera langosbröden, ett och ett, i oljan någon minut på var sida tills färgen är gyllengul. Lägg upp dem på galler eller hushållspapper.
5. Smaksätt gräddfil med pressade vitlöksklyftor och lite salt. Lägg det på brödet tillsammans med kaviar.
Jag vet ju inte hur de "ska" smaka men jag tyckte det blev väldigt bra med det här receptet i alla fall.

Ingredienser:
25 g jäst
3 dl vatten
1 stor kokt potatis
1 tsk salt
7 dl vetemjöl special
1 dl mjöl till utbakning
5 dl olja till fritering
Fyllning
2 dl gräddfil
2 klyftor vitlök
salt
hackad rödlök
1 burk röd stenbitsrom
1. Rör ut jästen i ljummet vatten och blanda med riven potatis, salt och vetemjöl. Arbeta till en slät blank, ganska lös deg som får jäsa 35-40 min.
2. Ta upp degen på mjölat bakbord. Arbeta in lite mer mjöl och dela degen i 16 bitar (för 16 port). Kavla ut dem till ovaler, ca 15 cm långa. Låt dem jäsa ca 10 min på väl mjölat bakplåtspapper.
3. Häll 3-4 cm olja i en tjockbottnad panna och låt den bli het. Prova med en liten bit vitt bröd.
4. Fritera langosbröden, ett och ett, i oljan någon minut på var sida tills färgen är gyllengul. Lägg upp dem på galler eller hushållspapper.
5. Smaksätt gräddfil med pressade vitlöksklyftor och lite salt. Lägg det på brödet tillsammans med kaviar.
Kommentarer
Postat av: Orichime
Langos är så grisigt svingott o
Postat av: Elin
Hur kan du ha missat langos Sabina? :-P Bra att du har provat nu i alla fall, det är höjdpunkten på marknader osv.
Postat av: Madde-maddesmums
Men fyy så gott, jag är en langos beroende så tur jag bara äter dem på festival:P
Missa inte dessa tävlingar, härliga bakverk och fler kommer dyka upp i årets julkalender!
http://maddesmumms.blogg.se/2011/december/kalender.html
http://maddesmumms.blogg.se/2011/november/tavling-happystorese.html
Trackback