Moccapannacotta
I helgen hälsade min syster på och då gjorde vi pannacotta med smak av mocca :D galet god.

Ingredienser:
3 gelatinblad eller 1,5 tsk gelatinpulver
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
5 msk strösocker
Några droppar moccaessens
2 tsk vaniljpulver
Ställ fram fyra formar, glas eller koppar att göra pannacottan i.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i en skål i 5 minuter. Använder du gelatinpulver till pannacottan så rör du ut det i en kopp med 1,5 msk vatten och låter svälla i typ 5 minuter.
Koka under tiden upp grädde och mjölk med socker och vaniljsocker under omrörning i en stor kastrull , akta så det inte kokar över eller bränns. Ta av från värmen.
Tag upp gelatinbladen från vattnet och vispa i dem i gräddblandningen tills de löst sig (eller vispa i koppen med det blötlagda gelatinpulvret - ta alltihop även vattnet).
Fördela pannacotta-blandningen i formarna.
Ställ att svalna i rumstemperatur och sedan i kylen minst 2 timmar så att de stelnar.

Ingredienser:
3 gelatinblad eller 1,5 tsk gelatinpulver
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
5 msk strösocker
Några droppar moccaessens
2 tsk vaniljpulver
Ställ fram fyra formar, glas eller koppar att göra pannacottan i.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i en skål i 5 minuter. Använder du gelatinpulver till pannacottan så rör du ut det i en kopp med 1,5 msk vatten och låter svälla i typ 5 minuter.
Koka under tiden upp grädde och mjölk med socker och vaniljsocker under omrörning i en stor kastrull , akta så det inte kokar över eller bränns. Ta av från värmen.
Tag upp gelatinbladen från vattnet och vispa i dem i gräddblandningen tills de löst sig (eller vispa i koppen med det blötlagda gelatinpulvret - ta alltihop även vattnet).
Fördela pannacotta-blandningen i formarna.
Ställ att svalna i rumstemperatur och sedan i kylen minst 2 timmar så att de stelnar.
Kommentarer
Postat av: Lina
Ska det vara vaniljsocker eller vaniljpulver? Ser gott ut!
Svar:
Sabina
Trackback