Frusen cheesecake
Cheesecake är verkligen gott! Jag kommer äta ihjäl mig av tårtan som ligger i min frys just nu.
3 st ägg
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaost
2 dl vispgrädde
10 st digestivekex
3 msk saft av pressade citroner
Dela äggen. Lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan. Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna.
Vispa först äggvitorna till ett fast skum.
Vispa äggulorna och sockret till en pösig ljusgul smet, gärna med elvisp.
Blanda i philadelphiaosten.
Vispa grädden.
Rör försiktigt med en sked ner de vispade äggvitorna.
Blanda ner citronsaft i smeten.
Krossa kexen och lägg hälften av detta på botten av en form.
Häll i smeten och strö resten av kexsmulorna ovanpå.
Ställ in i frysen i 3-5 timmar.
Ingredienser:
3 st ägg
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaost
2 dl vispgrädde
10 st digestivekex
3 msk saft av pressade citroner
Dela äggen. Lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan. Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna.
Vispa först äggvitorna till ett fast skum.
Vispa äggulorna och sockret till en pösig ljusgul smet, gärna med elvisp.
Blanda i philadelphiaosten.
Vispa grädden.
Rör försiktigt med en sked ner de vispade äggvitorna.
Blanda ner citronsaft i smeten.
Krossa kexen och lägg hälften av detta på botten av en form.
Häll i smeten och strö resten av kexsmulorna ovanpå.
Ställ in i frysen i 3-5 timmar.
Kommentarer
Postat av: Diana
Den varianten är ett familjerecept här hemma, fast utan citron. Kan äta ur mycket som helst av den, så jäkla god!
Sv: Hemligheten bakom maränger är att vispa! Receptet jag hade var 4 vitor plus liiiiiite citronsaft. Vispa jävlar i det. Ha i 2 dl strösocker pö om pö (jag had emed lite vanlijsocker med). Vispa sen mer och spritsa ut. 125 grader i 1 timme, men jag stängde av värmen tidigare och lät det stå på eftervärme.
Postat av: Malin
Den lät grymt god, måste testa!
Trackback