Rosarandig moussetårta
Det här receptet har jag helt fräckt snott från tasteline. Dock krävdes lite omändringar, då måtten var helt åt helskotta i urspungsreceptet insåg jag fort.
Resultatet blev enligt mig, tjusigt. Jag har inte så mycket till övers för jordgubbssmak annat än färska jordgubbar på en sommardag.
Jordgubbsmousse
5 st gelatinblad
500 gram jordgubbar
3 st äggulor
2 dl florsocker
3 dl vispgrädde
Chokladmousse
3 dl vispgrädde
150 gram ljus blockchoklad
2 st äggulor
Jordgubbsmousse:
1. Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten.
2. Mixa jordgubbarna till en slät puré.
3. Vispa äggulor och florsocker fluffigt. Vispa grädden lös för sig.
4. Värm 1/2 dl av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen,
lägg i dem och smält dem på svag värme. Rör ner gelatinblandningen i resten
av jordgubbspurén. Blanda försiktigt ner äggsmeten i purén och sedan
grädden.
5. Häll smeten i en form med löstagbar kant. Ställ formen i frysen minst
fyra timmar. Efter ca tre timmar kan du bre på chokladmoussen.
Chokladmousse:
6. Vispa grädden, smält chokladen över vattenbad. Vispa upp
äggulorna och tillsätt den smälta chokladen lite i taget. Rör ner grädden. Bred chokladmoussen på
jordgubbsmoussen och frys en timma till.
Resultatet blev enligt mig, tjusigt. Jag har inte så mycket till övers för jordgubbssmak annat än färska jordgubbar på en sommardag.
Jordgubbsmousse
5 st gelatinblad
500 gram jordgubbar
3 st äggulor
2 dl florsocker
3 dl vispgrädde
Chokladmousse
3 dl vispgrädde
150 gram ljus blockchoklad
2 st äggulor
Jordgubbsmousse:
1. Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten.
2. Mixa jordgubbarna till en slät puré.
3. Vispa äggulor och florsocker fluffigt. Vispa grädden lös för sig.
4. Värm 1/2 dl av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen,
lägg i dem och smält dem på svag värme. Rör ner gelatinblandningen i resten
av jordgubbspurén. Blanda försiktigt ner äggsmeten i purén och sedan
grädden.
5. Häll smeten i en form med löstagbar kant. Ställ formen i frysen minst
fyra timmar. Efter ca tre timmar kan du bre på chokladmoussen.
Chokladmousse:
6. Vispa grädden, smält chokladen över vattenbad. Vispa upp
äggulorna och tillsätt den smälta chokladen lite i taget. Rör ner grädden. Bred chokladmoussen på
jordgubbsmoussen och frys en timma till.
Kommentarer
Postat av: Erika - Bakglädje
Den ser jättegod ut.
Postat av: Diana
Ojoj, låter (och ser ut som) en riktigt smarrig kombination!
Postat av: Milla
Ja, visst är klyftpotatis underbart!?
Håller med dig. Artificiell jordgubbssmak är ingen höjdare faktiskt. Solmogna, färska däremot är rena drömmen att stoppa i käften. ;)
Tårtan ser SUPERGOD ut! Önskat jag kunde baka tårta.
Postat av: SANDRA-EN BRA BLOGG!
såg riktigt gott ut! :D
Postat av: K
- ja, det tycker jag med D:
Postat av: Rebecca
Jag gillar itne heller jordgubbsmak när det inte är från färska jordgubbar.
Men den var ju i alla fall jättefin!
Postat av: Lisen
Låter jättegottigott!
Trackback