Vaniljstjärnor
Inte vaniljhjärtan men vaniljstjärnor för jag har inga hjärtformar. ^^ Har alltid undrat hur man bakar dessa så nu var det dags.

De fick söta ansikten i photoshop för jag var inte så nöjd med kakornas utseende. :'D
Ingredienser:
200 gram smör/margarin, rumsvarmt
1,5 dl florsocker
1 dl socker
4 dl vetemjöl
1 st ägg
Vaniljkräm
2,5 msk strösocker
2 msk maizena majsstärkelse
2 st äggulor
3 msk vaniljsocker
2 dl grädde
(värm och vispa ihop, ha i vaniljsocker sist)
1. Nyp ihop en deg av smör, socker och mjöl. Arbeta därefter in ägget och lägg degen i kylen i plast 1 timme.
2. Värm ugnen till 200 grader. Kavla ut degen på lätt mjölat underlag och klä i formar. Spar deg till locken.
3. Lägg 1-2 tsk vaniljkräm i varje form. Täck med deglock och ställ formarna på plåt. Grädda 10-15 minuter. Sikta florsocker över de kalla kakorna.

De fick söta ansikten i photoshop för jag var inte så nöjd med kakornas utseende. :'D
Ingredienser:
200 gram smör/margarin, rumsvarmt
1,5 dl florsocker
1 dl socker
4 dl vetemjöl
1 st ägg
Vaniljkräm
2,5 msk strösocker
2 msk maizena majsstärkelse
2 st äggulor
3 msk vaniljsocker
2 dl grädde
(värm och vispa ihop, ha i vaniljsocker sist)
1. Nyp ihop en deg av smör, socker och mjöl. Arbeta därefter in ägget och lägg degen i kylen i plast 1 timme.
2. Värm ugnen till 200 grader. Kavla ut degen på lätt mjölat underlag och klä i formar. Spar deg till locken.
3. Lägg 1-2 tsk vaniljkräm i varje form. Täck med deglock och ställ formarna på plåt. Grädda 10-15 minuter. Sikta florsocker över de kalla kakorna.
Kommentarer
Trackback