After eight tårta

Vi firade nya året med en tårta :D jag fick så mycket after eight av min mamma så jag tänkte det vore kul att testa göra en tårta. Receptet kommer från Tasteline.




Kakbotten:
6 st  ägg
3,5 dl  strösocker
2 krm  vaniljsocker
5 dl  vetemjöl
2 msk  kakao

Fyllning:
1 paket  After Eight, 400 g
8 dl  grädde
3 st  gelatinblad
1 krm  vaniljsocker

Garnering:
2 dl  vispad grädde
10 st  After Eight

Tårtbotten:
1. Vispa ägg och strösocker till en vit porös smet i ca 4 minuter med en elvisp.
2. Blanda mjöl, vaniljsocker och kakao och vänd ner försiktigt i äggsmeten.
3. Häll upp i en smord kakform (ca 25 cm i diameter) med löstagbara kanter.
4. Grädda ca 25 minuter i 200 grader i mitten av ugnen.
5. Låt tårtbottnen svalna och skär den sedan i tre lager.

Fyllning:
1. Lägg undan 10 rutor till garnering, smält resten av After Eight med grädden i en kastrull. Låt smeten kallna i en bunke i kylskåpet, gärna över natten. Det är viktigt att grädden är riktigt kall innan den vispas upp. Annars blir den lös.
2. Blötlägg gelatinbladen i iskallt vatten.
3. Vispa ner vaniljsocker i den kalla gräddsmeten. Använd sedan elvisp för att vispa After Eightgrädden. Konsistensen ska bli den samma som vispad grädde (obs, vispa ej för hårt, då kan grädden skära sig).
4. Smält gelatinet i 2 msk vatten i en kastrull och rör snabbt ner. Använd en vanlig visp och rör försiktigt.
5. Fyll tårtbotten med After Eightgrädden och lägg mellan tårtbottnarna.
6. Täck hela tårtan med After Eightgrädde och låt tårtan ”stå till sig” övertäckt i kylskåpet ca 1 timme.

Garnera med After Eight innan servering.

Kommentarer
Postat av: Erika - Bakglädje

Låter väldigt gott, jag gillar after eight.

2011-01-02 @ 17:50:59
URL: http://bakgladje.blogspot.com
Postat av: Filippa H.

Mmm, after eight är gudomligt gott! Har funderat flera gånger på att göra en tårta, men det har aldrig blivit av. Fin din blev!

2011-01-03 @ 21:19:53
URL: http://mitt-stora-koksaventyr.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0