Wienerbröd i långpanna

Det här är nånting man egentligen borde baka om man ska få gäster, det blir huur mycket som helst så vår frys är proppfull!
Och jag skulle nog ta sylt istället för vaniljssås nästa gång, jag tror det skulle ge intressantare smak. :)



Ingredienser
Deg:
50 g jäst
½ dl grädde
1½ dl mjölk.
2 ägg
150 g smör
8 dl vetemjöl

Smet till den andra halvan deg:
50 g smör
50 mandelmassa
2 msk vatten

Vaniljkräm:

2 äggulor
3 dl mjölk
3 msk socker
1 msk potatismjöl
1 vaniljstång (eller vaniljsocker, men då måste man smaka hur mycket som behövs)

Dela vaniljstången och skrapa i kärnorna i en kastrull. Blanda i de övriga ingredienserna och vispa ihop för hand. Låt blandningen sjuda, samtidigt som du vispar, tills krämen tjocknar.


Såhär gör du:
Lägg jästen i en bunke. Slå över den kalla vätskan och lös jästen. Knäck äggen i jästblandningen. (spara gulorna till vaniljkrämen). Blanda i en del av mjölet och klicka i det rumsvarma smöret, sedan i med resten av mjölet.

Dela degen i två lika stora delar ock kavla ut den ena halvan i en långpanna. Bred på vaniljkräm.

Ta den andra halvan och kavla ut den. Bred på mandelmassasmeten och vik degen på mitten. Skär långa remsor och lägg över vaniljkrämen i lämpligt mönster. Pensla med ägg och strö på pärlsocker.

Grädda i 200 - 225 ° i cirka 20 minuter.

Kommentarer
Postat av: Erika - Bakglädje

Spännande med wienerbröd i långpanna, det verkar ju jättesmart.

2011-06-06 @ 23:08:53
URL: http://bakgladje.blogspot.com
Postat av: H

- mhh, då är vi två ;) vgd?

2011-06-09 @ 17:08:44
URL: http://lovehannah.blogg.se/
Postat av: Catwalkqueen

Åh men fy så gott det där såg ut! =O Tro jag ska baka lite när jag är ledig tors-fre, var så länge sedan! =)

2011-06-14 @ 19:36:26
URL: http://catwalkqueen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0