Nyttiga tekakor
Tekakor har vanligtvis massor med socker eller sirap i degen, vilket jag tycker är sorgligt. Bröd ska inte vara lika onyttigt som en bulle!
Så jag testade göra tekakor helt utan socker. :)
Receptet blir cirka 14 stycken
4 dl vatten
1 pkt jäst
50 g margarin
1 tsk salt
1 dl vetekli
7-8 dl vetemjöl
Låt havregrynen svälla i vatten i 30 minuter.
Smält smöret och värm vattnet till 37 grader och smula i jästen. (eller blanda jästen med mjölet om du använder torrjäst).
Blanda i de havregrynen och de torra ingredienserna till en smidig deg och låt jäsa under duk i 30 minuter.
Baka ut runda bullar som du plattar till. Låt tekakorna jäsa 30 minuter. Grädda varje plåt på 200 grader i 10-15 minuter.
Så jag testade göra tekakor helt utan socker. :)
Receptet blir cirka 14 stycken
Ingredienser
2,5 dl havregryn4 dl vatten
1 pkt jäst
50 g margarin
1 tsk salt
1 dl vetekli
7-8 dl vetemjöl
Låt havregrynen svälla i vatten i 30 minuter.
Smält smöret och värm vattnet till 37 grader och smula i jästen. (eller blanda jästen med mjölet om du använder torrjäst).
Blanda i de havregrynen och de torra ingredienserna till en smidig deg och låt jäsa under duk i 30 minuter.
Baka ut runda bullar som du plattar till. Låt tekakorna jäsa 30 minuter. Grädda varje plåt på 200 grader i 10-15 minuter.
Kommentarer
Trackback