Blåbärsbröd
I helgen bakade jag ett mycket gott blåbärsbröd :D
Mysig färg på degen va?
Före jäsning.
Färdigt!
Ingredienser för två limpor:
30 g smält smör
2 dl mjölk
1 dl kesella
1 msk honung
0,5 tsk salt
10-12 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
2 dl blåbär
50 g jäst
Smält smöret, häll i mjölken och känn efter hur varmt det, är det inte fingervarmt låt svalna lite.
Smula ner jästen.
Blanda blåbären med kesellan
Häll honung och saltet i mjölken
Börja blanda i lite av mjölet med händer eller degkrokar i mjölken, ha sedan i kesellan.
Blanda till en smidig deg, allt mjöl kanske inte behövs.
Låt jäsa i 1 timme.
Baka ut till två limpor och låt dem jäsa en timme.
Sätt ugnen på 200 grader, snitta bröden och grädda i 30 minuter.
Mysig färg på degen va?
Före jäsning.
Färdigt!
Ingredienser för två limpor:
30 g smält smör
2 dl mjölk
1 dl kesella
1 msk honung
0,5 tsk salt
10-12 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
2 dl blåbär
50 g jäst
Smält smöret, häll i mjölken och känn efter hur varmt det, är det inte fingervarmt låt svalna lite.
Smula ner jästen.
Blanda blåbären med kesellan
Häll honung och saltet i mjölken
Börja blanda i lite av mjölet med händer eller degkrokar i mjölken, ha sedan i kesellan.
Blanda till en smidig deg, allt mjöl kanske inte behövs.
Låt jäsa i 1 timme.
Baka ut till två limpor och låt dem jäsa en timme.
Sätt ugnen på 200 grader, snitta bröden och grädda i 30 minuter.
Kommentarer
Trackback