Ris á la malta
Jag fick massa gröt över i igår morse när jag gjorde risgrynsgröt så jag tänkte att jag testar slänga ihop en ris á la malta, det var längesen jag åt det. :)
Receptet på mjölkfri risgrynsgröt hittar du här, annars om man tål mjölk kan man ju köpa färdiggjord om man vill det.

Detta behöver du till ris á a malta:
2 dl risgrynsgröt
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl vispgrädde
1 st apelsin
Blanda gröten, florsocker, vaniljsocker. Vispa grädden och rör ner den.
Skala och skär apelsin (jag använde mandarin) i mindre bitar och rör ner dem.
Låt svalna i kylskåp.
Receptet på mjölkfri risgrynsgröt hittar du här, annars om man tål mjölk kan man ju köpa färdiggjord om man vill det.

Detta behöver du till ris á a malta:
2 dl risgrynsgröt
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl vispgrädde
1 st apelsin
Blanda gröten, florsocker, vaniljsocker. Vispa grädden och rör ner den.
Skala och skär apelsin (jag använde mandarin) i mindre bitar och rör ner dem.
Låt svalna i kylskåp.
Kommentarer
Postat av: Bella
tack för tips om mjölkfri gröt, det är uppskattat!
Postat av: Erika - Bakglädje
Åh, vad gott! Nu längtar jag till julen ännu mer. :-)
Postat av: Bakverk och Fikastunder..
Åhh vad gott, detta äter vi alltid på jul men nu blev jag riktig sugen på att tjuvstarta ;-)
Trackback