Hemgjorda hamburgare

Att göra sin hamburgare heeelt från början tar ju sin lilla tid! Men det är verkligen så värt det, lika gott och utan alla äckliga konserveringsmedel.

Jag gör själva bröden utav detta recept.

Detta recept blir 8 hamburgerbröd:

240g vatten
50g mjölk
50g jäst
35g strösocker
1 ägg
40 g rumstempererat smör
100 g rågsikt
100 g durummjöl
325 g vetemjöl special
7,5g salt

Detta recept blir 8 hamburgerbröd:
240g vatten
50g mjölk
50g jäst
35g strösocker
1 ägg
40 g rumstempererat smör
100 g rågsikt
100 g durummjöl
325 g vetemjöl special
7,5g salt

Värm vatten och mjölk tills det är fingervarmt. Rör ut jästen i lite av vätskan och tillsätt sedan resten.
Bland mjöl, salt och socker. Tillsätt smöret och pressa mellan fingrarna så det blir smuligt. Tillsätt vätskan och ett uppvispat ägg till mjölblandningen och blanda tills det blir degigt. Knåda i 8 – 10 minuter eller kör med degkrokar.
Täck över bunken och låt jäsa i en timme.
Stjälp upp degen på ett bord och dela den i 8 lika stora delar, ca 90 – 100g st. Forma varje del till en boll som du lägger på en plåt och plattar till lite lite.
Låt dem jäsa i en timme till.

Spraya bröden med vatten i  en blomspruta och strö över till exempel mjöl eller fröm. Sätt in plåten i en 200 grader varm ugn i ca 15 minuter eller tills de är gyllenbruna.




Biffarna gör jag såhär. :)



Nom nom ^__^

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0