Tonfiskfyllda tomater
En väldigt god förrätt om man gillar tonfisk och tomat. :)

Ingredienser 2 portioner:
4 stycken tomater
1 burk tonfisk
1/2 dl strimlad purjolök
1 mdk olivolja
salt och svartpeppar
75 gram mozzarellaost
Skär av toppen på tomaterna och gröp ur inkråmet.
Blanda inkråmet med salt, peppar, tonfisk, purjolök och olivolja.
Fyll tomaterna. Smula över mozzarellaost. Ställ dem i en ugnsform mitt i ugnen 15-20 minuter.

Ingredienser 2 portioner:
4 stycken tomater
1 burk tonfisk
1/2 dl strimlad purjolök
1 mdk olivolja
salt och svartpeppar
75 gram mozzarellaost
Skär av toppen på tomaterna och gröp ur inkråmet.
Blanda inkråmet med salt, peppar, tonfisk, purjolök och olivolja.
Fyll tomaterna. Smula över mozzarellaost. Ställ dem i en ugnsform mitt i ugnen 15-20 minuter.
Nougatkakor
Igår fick jag ett akut sug efter något med nougat i, så då gjorde jag de här. :) Kommer definitivt göra dem igen.

150 gram smör
3 dl havregryn
60 gram hackad sötmandel
1 tsk bakpulver
1 dl socker
1 st ägg
100-150 gram nougat
Smält smöret i en kastrull och rör i havregrynen. Låt det stå och dra
en stund tills havregrynen blivit mjuka.
Hacka mandeln och blanda med bakpulver och socker.
Vispa upp ägget och vänd ned i mandelblandningen. Rör ned detta i
havregrynen och rör till en jämn massa.
Tryck ut i en långpanna, cirka 20x30cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 10-15 minuter.
Hyvla nougaten över den varma kakan och gör fina mönster med en
gaffel. Låt svalna helt innan du skär den i bitar.

150 gram smör
3 dl havregryn
60 gram hackad sötmandel
1 tsk bakpulver
1 dl socker
1 st ägg
100-150 gram nougat
Smält smöret i en kastrull och rör i havregrynen. Låt det stå och dra
en stund tills havregrynen blivit mjuka.
Hacka mandeln och blanda med bakpulver och socker.
Vispa upp ägget och vänd ned i mandelblandningen. Rör ned detta i
havregrynen och rör till en jämn massa.
Tryck ut i en långpanna, cirka 20x30cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 10-15 minuter.
Hyvla nougaten över den varma kakan och gör fina mönster med en
gaffel. Låt svalna helt innan du skär den i bitar.
Syltkakor
De här kakorna brukar jag mest göra för att jag älskar att äta degen, haha! Men det jag inte åt upp blev det faktiskt syltkakor utav. :D

Ingredienser:
3 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl florsocker
1 dl strösocker
150 gr smör
1 msk vatten
Blanda vetemjöl, potatismjöl,smör och socker i en bunke.(jag brukar vispa med elvisp i början..)
Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg.
Låt degen vila i kylskåp minst i 1 timme.
Sätt ugnen på 175 grader.
Rulla degen till små bollar och platta till dom till små kakor på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Tryck en liten grop i varje kaka med fingret och klicka i lite hallonsylt.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 min tills de fått ljus färg.

Ingredienser:
3 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl florsocker
1 dl strösocker
150 gr smör
1 msk vatten
Blanda vetemjöl, potatismjöl,smör och socker i en bunke.(jag brukar vispa med elvisp i början..)
Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg.
Låt degen vila i kylskåp minst i 1 timme.
Sätt ugnen på 175 grader.
Rulla degen till små bollar och platta till dom till små kakor på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Tryck en liten grop i varje kaka med fingret och klicka i lite hallonsylt.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 min tills de fått ljus färg.
(Lchf) Hallon och blåbärspaj
Jag hittade ett recept på blåbärspaj, men den hade fått så dåligt betyg på smaken så jag modifierade receptet. Dessutom finns det väldigt mycket kolhydrater i blåbär så jag bytte ut hälften mot hallon istället.
Vi åt den här till frukost i förrgår, det var sjuuukt gott. :D

2 portioner
50 g smör
1 dl kokosflingor
1 dl sojamjöl
1 tsk citronvatten
1 msk kanel
1 msk sukrin
1 tsk vaniljpulver
1 ägg
Vispa ihop allting till en deg och bre ut i en liten pajform.
75 g hallon
75 g blåbär
Bre ut bären över pajen.
Grädda i 225 grader i 20 minuter.
Servera med vispad grädde.
Vi åt den här till frukost i förrgår, det var sjuuukt gott. :D

2 portioner
50 g smör
1 dl kokosflingor
1 dl sojamjöl
1 tsk citronvatten
1 msk kanel
1 msk sukrin
1 tsk vaniljpulver
1 ägg
Vispa ihop allting till en deg och bre ut i en liten pajform.
75 g hallon
75 g blåbär
Bre ut bären över pajen.
Grädda i 225 grader i 20 minuter.
Servera med vispad grädde.
Chokladpannacotta
Igår så kom jag på att jag ville göra en pannacotta med smak av Marabou-choklad :D allt blir ju godare med den chokladen istället för en tråkig blockchoklad.

Ingredienser:
2 dl vispgrädde
2 msk strösocker
100 gram marabou mjölkchoklad
1 st gelatinblad
Blötlägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten i ca 5 minuter. Koka under tiden upp grädde och socker.
Ta upp gelatinbladet och krama ur vattnet. Lägg ner det i det varma grädden och rör om så att det smälter.
Hacka chokladen och lägg i en bunke. Häll över den varma gräddblandningen och rör om väl.
Häll upp i 4 koppar eller glas och ställ i kylen ca 4 timmar tills det stelnat helt.

Ingredienser:
2 dl vispgrädde
2 msk strösocker
100 gram marabou mjölkchoklad
1 st gelatinblad
Blötlägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten i ca 5 minuter. Koka under tiden upp grädde och socker.
Ta upp gelatinbladet och krama ur vattnet. Lägg ner det i det varma grädden och rör om så att det smälter.
Hacka chokladen och lägg i en bunke. Häll över den varma gräddblandningen och rör om väl.
Häll upp i 4 koppar eller glas och ställ i kylen ca 4 timmar tills det stelnat helt.
(Lchf) Cheesecake
En lchf-cheesecake jag gjorde förra veckan. :) Personligen tyckte jag att den smakade för mycket ost, det jag gillar med vanliga cheesecakes är att ostsmaken är blandat med något sött men det förlorar man ju i lchf varianten.

Ingredienser:
3 ägg
5 msk sukrin
1 tsk vaniljsocker
200 g philadelphia
3 dl vispgrädde
1 citron
Dela äggen. Lägg äggulorna i en skål och äggvitorna i en annan. Häll sukrin, citronsaft och vaniljsocker över äggulorna.
Vispa först äggvitorna till ett fast skum med elvisp.
Vispa äggulorna och sukrin till en pösig ljusgul smet, gärna med elvisp.
Blanda i philadelphiaosten.
Vispa grädden i en egen bunke. Rör därefter ner den vispade grädden i äggula-smeten med lägsta hastigheten på elvispen.
Rör försiktigt med en sked ner de vispade äggvitorna.
Ställ in i frysen i 5 timmar.

Ingredienser:
3 ägg
5 msk sukrin
1 tsk vaniljsocker
200 g philadelphia
3 dl vispgrädde
1 citron
Dela äggen. Lägg äggulorna i en skål och äggvitorna i en annan. Häll sukrin, citronsaft och vaniljsocker över äggulorna.
Vispa först äggvitorna till ett fast skum med elvisp.
Vispa äggulorna och sukrin till en pösig ljusgul smet, gärna med elvisp.
Blanda i philadelphiaosten.
Vispa grädden i en egen bunke. Rör därefter ner den vispade grädden i äggula-smeten med lägsta hastigheten på elvispen.
Rör försiktigt med en sked ner de vispade äggvitorna.
Ställ in i frysen i 5 timmar.
Cookiebrownies
I helgen hade jag massa folk på besök och då bjöd jag på brownies som jag hittade recept på hos Bambi. Dom gick minsann åt :D

Recept kopierat från bloggen jag nämnde ovan. :)
150 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 krm salt
Cookiesmet
50 g smör
1 ½ dl farinsocker
1 ägg
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
75 g mörk choklad, grovt hackad
½ dl nötter (gärna valnötter eller hasselnötter), grovt hackade
1. Klä en ugnssform (ca 20 x 30 cm) med bakplåtspapper. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret till browniesmeten. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den också. Blanda till en jämn smet och låt svalna lite.
3. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner chokladsmeten.
4. Blanda mjöl och salt och rör ner i smeten. Rör till en jämn smet.
5. Fortsätt med cookiesmeten. Smält smöret och rör ner sockret. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en tjock smet.
6. Bred ut browniesmeten i formen och klicka ut cookiesmeten ganska tätt (och tryck ner den lite i smeten).
7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 18 minuter.
8. Låt kakan svalna helt och låt den stå i kylen över natten för helt perfekt konsistens!

Recept kopierat från bloggen jag nämnde ovan. :)
150 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 krm salt
Cookiesmet
50 g smör
1 ½ dl farinsocker
1 ägg
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
75 g mörk choklad, grovt hackad
½ dl nötter (gärna valnötter eller hasselnötter), grovt hackade
1. Klä en ugnssform (ca 20 x 30 cm) med bakplåtspapper. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret till browniesmeten. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den också. Blanda till en jämn smet och låt svalna lite.
3. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner chokladsmeten.
4. Blanda mjöl och salt och rör ner i smeten. Rör till en jämn smet.
5. Fortsätt med cookiesmeten. Smält smöret och rör ner sockret. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en tjock smet.
6. Bred ut browniesmeten i formen och klicka ut cookiesmeten ganska tätt (och tryck ner den lite i smeten).
7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 18 minuter.
8. Låt kakan svalna helt och låt den stå i kylen över natten för helt perfekt konsistens!
(Lchf) Bounty
Jag provade göra lchf-bountys :D De smakade nästan som riktiga, men personligen hade jag föredragit ljus choklad.

Ingredienser:
1 dl sukrin
50 g kokosfett
1,5 dl grädde
150 g riven kokos
100 g mörk choklad
Smält sukrin och kokosfett i en kastrull.
Tillsätt grädde, kokos och låt det sjuda.
Rör samman allt och låt sedan smeten stå 1 timme i kylen och vila.
Forma degen till ovala bitar och doppa i smält choklad.
Ställ in i frysen för att bitarna ska kallna, förvara dem sedan i kylen.

Ingredienser:
1 dl sukrin
50 g kokosfett
1,5 dl grädde
150 g riven kokos
100 g mörk choklad
Smält sukrin och kokosfett i en kastrull.
Tillsätt grädde, kokos och låt det sjuda.
Rör samman allt och låt sedan smeten stå 1 timme i kylen och vila.
Forma degen till ovala bitar och doppa i smält choklad.
Ställ in i frysen för att bitarna ska kallna, förvara dem sedan i kylen.
(Lchf) Ugnspannkaka
Den här maträtten blev mycket uppskattad. :)

2 portioner
1 paket bacon (120 gr)
4 ägg
1 dl vispgrädde
25 gram smör
100 gram keso
Sätt ugnen på 225 grader.
Finstrimla bacon och fördela det i en långpanna med smöret i mindre klickar.
Stek baconet några minuter.
Vispa under tiden upp äggen med grädden och rör ner keson.
Grädda tills pannkakan är bubblig och fått gyllenbrun yta ca 18-20 min.
Servera med grädde och mosade hallon.

2 portioner
1 paket bacon (120 gr)
4 ägg
1 dl vispgrädde
25 gram smör
100 gram keso
Sätt ugnen på 225 grader.
Finstrimla bacon och fördela det i en långpanna med smöret i mindre klickar.
Stek baconet några minuter.
Vispa under tiden upp äggen med grädden och rör ner keson.
Grädda tills pannkakan är bubblig och fått gyllenbrun yta ca 18-20 min.
Servera med grädde och mosade hallon.
Mjölkfri capuccinomousse
Såhär brukar jag som inte tål mjölk göra mousse. Är man inte mjölkintolerant är det bara att byta ut vispin till 2 dl vanlig vispad grädde :)

1 paket gogreen vispi

30 gr mörk choklad
2 msk capuccinopulver
1 ägg
Vispa äggvitan till hårt skum.
Vispa äggulan tillsammans med pulvret och vispin. Blanda försiktigt i skummet.
Låt kallna i kylskåp några timmar. :)

1 paket gogreen vispi

30 gr mörk choklad
2 msk capuccinopulver
1 ägg
Vispa äggvitan till hårt skum.
Vispa äggulan tillsammans med pulvret och vispin. Blanda försiktigt i skummet.
Låt kallna i kylskåp några timmar. :)